top of page

Lufthansa značajno povećava promet prema Hrvatskoj

Njemačka Lufthansa objavila je red letenja za srpanj. Kompanija je u lipnju ponovno krenula prometovati prema Dubrovniku, Splitu i Puli no sa vrlo limitiranim brojem tjednih letova i to samo iz Frankfurta.

Lufthansa će od srpnja povećati broj destinacija na koje leti u Hrvatskoj, uvesti nove te pojačati tjedne operacije na postojećim linijama. Uz letove prema Dubrovniku, Splitu i Puli, kompanija će ponovno prometovati prema Zadru i Zagrebu.


Lufthansa ponovno leti prema Zagrebu

Od 01. srpnja uvodi se linija Munchen - Zagreb, tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Na liniji prema Munchenu već prometuje i Croatia Airlines sa kojom Lufthansa ima code-share ugovor, kao što je to slučaj i sa linijom prema Frankfurtu.


Linije prema Splitu

Lufthansa je u lipnju pokrenula liniju Frankfurt - Split, no sa svega jednim tjednim letom. Od 03. srpnja ova će linija biti u prometu 3 puta tjedno, svakog petka, subote i nedjelje.


Također, Lufthansa uvodi i liniju Munchen - Split, od 04. srpnja, sa čak četiri tjedna leta, svakog utorka, petka, subote i nedjelje.


Dubrovnik povezan sa Frankfurtom i Munchenom

Kao što je to slučaj i sa Splitom, Lufthansa i ovdje prometuje na liniji Frankfurt - Dubrovnik, koja će od 05. srpnja prometovati dva puta tjedno (do sada jednom), svake subote i nedjelje.


Uvodi se linija Munchen - Dubrovnik, od 01. srpnja, četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom.


Lufthansa i u Puli

Postojeća linija Frankfurt - Pula od 03. srpnja dobiva još jednu rotaciju pa će zrakoplovi ove kompanije Istru povezivati sa Frankfurtom dva puta tjedno, petkom i subotom.


Također se uvodi i linija Munchen - Pula, od 05. srpnja, jednom tjedno.


Kompanija dolazi u Zadar

Kompanija u ovogodišnjem ljetnom redu letenja još nije prometovala prema Zadru, no od srpnja će se i to promijeniti.


Od 04. srpnja uvodi se linija Frankfurt - Zadar, tri puta tjedno, srijedom, subotom i nedjeljom.


Od istog datuma uvodi se i linija Munchen - Zadar, jednom tjedno, dok će od 12. srpnja na liniji biti dva tjedna leta, svake subote i nedjelje.


Jedina linija Lufthanse prema Hrvatskoj koja još nije u prometu jest ona prema Zračnoj luci Rijeka. Naime, u ljetnom redu letenja kompanija jednom tjedno prometuje na liniji Munchen - Rijeka, no ta linija nije u prodaji za srpanj ove godine. Na istoj liniji prometuje i Croatia Airlines, hrvatska nacionalna kompanija još nije najavila početak prometovanja na ovoj liniji.


Lufthansa će na svim navedenim linijama koristiti zrakoplove različitog kapaciteta, od najmanjeg CRJ900 kapaciteta 90 putnika, do zrakoplova tipa A321 koji ima kapacitet od 200 putnika.

bottom of page