top of page
  • DLH

Lufthansa vraća A380 u promet

Njemačka nacionalna aviokompanija, Lufthansa, potvrdila je danas u priopćenju za medije da će u ljetnom redu letenja sljedeće godine ponovno zaposliti svoje zrakoplove tipa A380, kapaciteta i do 509 putnika!

Njemačka Lufthansa vraća zrakoplove tipa A380 u promet! Kako bi mogla odgovoriti velikom skoku putničke potražnje te kašnjenju isporuka novih narudžbi zrakoplova, Lufthansa će ponovno koristiti svoje zrakoplove tipa A380 na redovnim linijama.


Kompanija planira koristiti ovaj popularni tip zrakoplova od ljetnog reda letenja sljedeće godine, a trenutno se radi na procjeni koliko će zrakoplova biti ponovno uključeno u flotu za sljedeću godinu. Prijevoznik još nije odlučio ni na kojim će linijama koristiti ove zrakoplove.


Lufthansa trenutno ima 8 zrakoplova ovog tipa u svom vlasništvu koji su trenutno parkirani u Španjolskog i Francuskoj, dok ih je 6 u međuvremenu prodano.


Uz to, kompanija obnavlja svoju flotu i s 50 novih zrakoplova tipa A350, ali i sa zrakoplovima tipa B787-9 te B777-9. Također se radi i na obnovi uskotrupne flote, pa se očekuje dolazak čak 60 novih zrakoplova tipa A320 i A321 u sljedeće tri godine.

Airbus A380 najveći je putnički zrakoplov, dug je 73 metara, visok 24 metra, a može primiti čak 509 putnika.

bottom of page