top of page

Lufthansa uvodi novi "Allegris" koncept sjedećih mjesta

Prvi put u povijesti Lufthansa grupacije, kompanija se odlučila na uvođenje koncepta apartmana kao odvojenih smještajnih jedinica za svoje First Class putnike. Uz poseban naglasak na promjene za putnike u First Class, Lufthansa se odlučila uvesti i nova sjedala te dodatne pogodnosti za putnike u svim klasama na long-haul linijama.

Photo by: Lufthansa

Za First Class putnike Lufthansa je predvidjela jako puno unaprjeđenja ne samo u pogledu sjedala već i cjelokupnog doživljaja letenja. Samo sjedalo će biti široko gotovo 1 metar, a po potrebi će se moći pretvoriti u veliki i udobni krevet. Sva sjedala i ležajevi su usmjereni u smjeru letenja zrakoplova.


Prostor u kojem je smješteno sjedalo okruženo je praktički zidovima do samog stropa zrakoplova te nude opciju zatvaranja i privatnosti. U svakom apartmanu je predviđen i ormar za prtljagu.


Lufthansa je uložila i u novi koncept večere na letu. Putnicima je omogućeno zajedničko blagovanje za velikim blagovaonskim stolom, pri čemu se može sjediti nasuprot partnera ili suputnika, baš kao u restoranu. Predstavljeni su i novi gurmanski jelovnici, zajedno s jedinstvenom uslugom ponude kavijara. Zabavu pružaju zasloni koji se protežu cijelom širinom apartmana, s Bluetooth vezom za bežične slušalice.


Sve detalje novih mogli bismo reći letećih First Class apartmana , kompanija će predstaviti početkom 2023. godine.

Kako ne bi samo putnici u First Class uživali u svojim letećim apartmanima, Lufthansa je odlučila uvesti i apartmane za Lufthansa Business Class. Sjedeća mjesta nalazit će se unutar ograđenog prostora, koji će biti širi i udobniji nego dosad te će nuditi i mogućnost zatvaranja uz pomoć kliznih vrata.


Putnici će moći uživati ​​u proširenom osobnom prostoru i gledati u monitore veličine do 27 inča uz dovoljno prostora za pohranu ručne prtljage, uključujući osobnu garderobu.


Lufthansa Business Class generacije "Allegris" nudi još šest opcija sjedala s najvišom razinom udobnosti. Putnici imaju izravan pristup prolazu zrakoplova sa svih Business Class sjedala. Stijenke sjedala visoke su najmanje 114 centimetara, s dodatnim prostorom u predjelu ramena.

Photo by: Lufthansa

Sva sjedala mogu se pretvoriti u krevet dužine dva metra. Putnicima će na raspolaganju biti i mogućnosti bežičnog punjenja, slušalice za suzbijanje buke i mogućnost povezivanja vlastitih uređaja, poput osobnog računala, tableta, mobitela ili slušalica sa sustavom za zabavu putem Bluetooth tehnologije


Kao i za First Class sjedala, Lufthansa planira sve detalje otkriti i predstaviti početkom sljedeće godine.

Photo by: Lufthansa

Kako bi unaprijedili iskustvo letenja svih putnika, Lufthansa planira uvesti i "Sleeper's Row 2.0" sjedala za Economy Class putnike. U budućnosti će Lufthansa kroz novi "Allegris" koncept nuditi putnicima da jednostavnim preklapanjem naslona za noge i korištenjem dodatnog madraca sjedala pretvore u ležajeve koja će biti i 40% veća u odnosu na originalni "Sleeper's Row". Također, ubuduće će Economy Class putnici također imati mogućnost rezervacije slobodnog susjednog sjedala.

Photo by: Lufthansa

Lufthansa planira provesti "Allegris" koncept kabine na više od 100 novih zrakoplova, uključujući Boeing 777-9. Lufthansa grupacija očekuje zamjenu više od 30.000 sjedala.


Lufthansa već nudi novi Business Class na određenim zrakoplovima koji uključuju najnoviji dodatak floti u vidu Boeing 787-9 te četiri Airbusa A350 isporučena Lufthansi posljednjih mjeseci. U novim zrakoplovima sva sjedala imaju izlaz prema prolazu, lako se i brzo mogu pretvoriti u krevet dug dva metra i nude više prostora za pohranu. Osim toga, putnici imaju znatno više prostora u području ramena. Dodatna četiri Boeinga 787-9 s novim konceptom sjedala bit će isporučena Lufthansi u nadolazećim tjednima.

bottom of page