top of page

Lufthansa u ožujku planira povratak u Zagreb!

Njemačka Lufthansa od 01. ožujka planira obnoviti promet na dvije linije iz Njemačke prema zagrebačkoj zračnoj luci.

Kako nam je potvrđeno iz središnjice ove poznate aviokompanije, Lufthansa od 01. ožujka namjerava obnoviti promet prema Zračnoj luci Zagreb. Podsjećamo, u trenutku izbijanja globalne pandemije Lufthansa je obustavila promet na liniji Frankfurt - Zagreb - Frankfurt te na njoj od ožujka 2020. godine ne prometuje.


Ipak, s 01. ožujkom kompanija planira ponovno obnoviti promet na toj liniji. Druga linija Lufthanse, između Munchena i Zagreba, također je suspendirana u listopadu 2020. godine te od tada ne postoji direktna veza između dva grada.


Kompanija namjerava obnoviti promet na linijama iz Frankfurta i Munchena od 01. ožujka 2021., uz zadršku da do otkazivanja pojedinih letova može doći zbog niske potražnje uzrokovanih strogim epidemiološkim mjerama.


Linija Frankfurt - Zagreb - Frankfurt do kraja ožujka prometovat će svakodnevno (s ranim popodnevnim polaskom iz Zagreba), a na liniji su najavljeni zrakoplovi manjeg kapaciteta - Canadair Regional Jet 900 koji u floti Lufthanse imaju kapacitet od 90 sjedala.

Ponovno se uspostavlja promet na liniji Munchen - Zagreb - Munchen. I ova bi linija trebala do kraja ožujka prometovati svakodnevno, s istim tipom zrakoplova kao na liniji iz/za Frankfurt, a povećanje broja tjednih letova na obje linije se očekuje od početka ljetnog reda letenja (kraja ožujka).


Privremeno povlačenje prijevoznika koji u zagrebačku zračnu luku leti već više od 50 godina moglo se nazvati svojevrsnim presedanom, no s obzirom na to da je 2020. godina bila najgora u povijesti zrakoplovstva, taj potez nije bio pretjerano iznenađenje. Činjenica jest da će Lufthansa u proljeće i na ljeto zasigurno imati dobar rezultat na linijama prema Zagrebu, dok ćemo u ožujku još uvijek strepiti na moguća ad-hoc otkazivanja ove poznate aviokompanije.

bottom of page