top of page

Lufthansa u listopadu prekida promet na brojnim linijama prema Hrvatskoj

Njemačka Lufthansa do kraja listopada drastično će smanjiti broj operacija prema hrvatskim zračnim lukama. Donosimo vam red letenja koji je u primjeni do kraja ovog mjeseca.

Lufthansa, članica Star Alliance grupacije, od listopada više ne prometuje na svoje dvije sezonalne linije: iz Munchena prema Puli i Zadru. Iako su linije inače prometovale u listopadu, kompanija je ove godine ranije prekinula promet na istima zbog utjecaja globalne pandemije odnosno smanjene potražnje.


Kompanija će u listopadu imati 7 aktivnih linija prema hrvatskim zračnim lukama, dvije manje u odnosu na prethodni mjesec. Iako se broj linija nije značajno smanjio, došlo je do velike redukcije u broju tjednih letova prema hrvatskim odredištima.


Linija Frankfurt - Dubrovnik prometovati će jednom tjedno, subotom, do 17. listopada. Lufthansa je na ovoj liniji u kolovozu prometovala 3, a u rujnu 2 puta tjedno.


Linija Munchen - Dubrovnik prometovati će četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom, do 24. listopada.


Linija Frankfurt - Split prometovati će jednom tjedno, subotom, do 17. listopada. Kompanija je na ovoj liniji prometovala 4 puta tjedno u kolovozu, te 3 u rujnu.


Linija Munchen - Split prometovati će četiri puta tjedno, utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, do 24. listopada.


Linija Frankfurt - Zadar prometovati će jednom tjedno, subotom, do 24. listopada. Radi se o jednom letu tjedno manje u odnosu na rujan, te dva u odnosu na kolovoz.


Linija Frankfurt - Pula prometovati će do 17. listopada, jednom tjedno subotom. I ovdje je riječ o jednom letu tjedno manje u odnosu na rujan, te dva u odnosu na kolovoz.


Linija Munchen - Zagreb prometovati će do 17. listopada 5 puta tjedno; utorkom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom. Od 18. listopada na ovoj će liniji biti svega tri leta tjedno, četvrtkom, subotom i nedjeljom.


Lufthansa će prekinuti promet prema jadranskim zračnim lukama ranije nego što je to bilo prethodnih godina, a doći će i do smanjenja broja tjednih letova na liniji Munchen - Zagreb.


Još uvijek nije poznato hoće li Croatia Airlines prometovati na liniji Dubrovnik - Frankfurt, Split - Frankfurt te Split - Munchen u zimskom redu letenja ove godine.

bottom of page