top of page

Lufthansa u listopadu 42 tjedna leta prema 6 hrvatskih zračnih luka

Njemačka Lufthansa u listopadu ove godine nastavlja prometovati prema 6 hrvatskih zračnih luka, postepeno smanjujući broj tjednih operacija.

Njemačka Lufthansa prisutna je u hrvatskim zračnim lukama od početka ljetnog reda letenja. Kompanija je postepeno uvodila linije prema hrvatskim odredištima, posljednje prema Rijeci u srpnju ove godine.


Lufthansa nastavlja prometovati prema 6 hrvatskih zračnih luka, a od druge polovice listopada doći će do smanjenja broja tjednih operacija što je i očekivano, s obzirom na to da s krajem listopada na snagu stupa zimski red letenja u kojem će njemački nacionalni avioprijevoznik prometovati jedino prema zagrebačkoj zračnoj luci.


Nova linija Lufthanse, između Rijeke i Frankfurta, u prometu će biti do 23. listopada, jednom tjedno, subotom dok će linija između Rijeke i Munchena posljednji let ove sezone imati u subotu, 02. listopada. Između Munchena i Rijeke Croatia Airlines nastavit će prometovati do kraja listopada ove godine, no prema svemu sudeći, ova linija u zimskom redu letenja neće biti u prometu.

Između Zadra i Munchena do 03. listopada prometuju dva leta tjedno, subotom i nedjeljom, a zatim kompanija ukida let nedjeljom te do 16. listopada prometuje isključivo subotom. Druga linija, iz Frankfurta, u prometu će biti do 24. listopada, četiri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, subote i nedjelje.


Do kraja listopada Lufthansa će prometovati svakodnevno iz Frankfurta za Dubrovnik (do 24.10.) te čak osam puta tjedno iz Munchena za Dubrovnika (do 30.10.). Nema najavljenih letova prema Dubrovniku u zimskom redu letenja.


Na liniji Frankfurt - Split - Frankfurt Lufthansa prometuje do 24. listopada, svakog dana osim utorkom, a čak osam letova tjedno najavljeno je na liniji iz Munchena do istog datuma. Nakon toga Lufthansa će do 06. studenog prometovati dva puta tjedno, svakog petka i subote na liniji između Munchena i Splita.


Pula će biti povezana s Frankfurtom linijom Lufthanse do 23. listopada, tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, petka i subote, dok će linija između Pule i Munchena biti u prometu do 17. listopada, svake subote i nedjelje.

Prema Zagrebu Lufthansa najavljuje 14 letova tjedno (2 leta dnevno) iz Frankfurta, dok je linija iz Munchena odgođena do proljeća sljedeće godine. U studenom će doći i do smanjena broja tjednih operacija između Frankfurta i Zagreba te kompanija više neće prometovati dva puta dnevno na ovoj liniji, no iz kompanije su potvrdili kako će do dodatne redukcije za studeni tek doći.

Do prve polovine listopada Lufthansa će prometovati prema 6 hrvatskih zračnih luka, postepeno ukidajući svoje sezonske linije prema Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku. Kompanija će u nadolazećem zimskom redu letenja prometovati isključivo prema Zagrebu, dok će Croatia Airlines ove zime letjeti na sljedećim linijama između Njemačke i Hrvatske:

  • Zagreb - Munchen - Zagreb,

  • Zagreb - Frankfurt - Zagreb,

  • Split - Munchen - Split,

  • Split - Frankfurt - Split,

  • Osijek - Munchen - Osijek.

Danas objavljujemo novi nagradni natječaj u kojrm dijelimo dvije povratne aviokarte - uskoro više o tome u našoj sljedećoj objavi!

bottom of page