top of page

Lufthansa se ove godine neće vratiti u Rijeku

Kako nam je potvrđeno iz Lufthanse, kompanija u ovogodišnjem ljetnom redu letenja neće prometovati na liniji Munchen - Rijeka.

photo: newsroom.lufthansagroup.com

Lufthansa je uvela prvu liniju prema Rijeci iz svoje baze u Munchenu prošlog ljeta, te je linija bila u prometu od kraja svibnja do listopada 2019. godine. Na liniji su prometovali zrakoplovi tipa CRJ9 jednom tjedno, subotom u večernjem terminu.


Na istoj liniji prometuje i Croatia Airlines, tri puta tjedno, zrakoplovom tipa DashQ400 no linija je obustavljena u trenutku izbijanja pandemije i još nije vraćena u promet. Lufthansa i Croatia Airlines na liniji Munchen - Rijeka - Munchen imaju sklopljen code-share ugovor.


Što je code-share let i kakve pogodnosti donosi putnicima?


Lufthansa je potvrdila kako u ljetnom redu letenja ove godine neće pokrenuti liniju Munchen - Rijeka, već će se na istu planira vratiti u ljeto 2021. godine, no zato će prometovati prema Zagrebu, Zadru, Puli, Splitu i Dubrovniku. Red letenja provjerite OVDJE.


Poslali smo upit u Croatia Airlines vezano uz početak prometovanja na liniji Munchen - Rijeka, no do zaključenja ovog članka nismo zaprimili odgovor.

bottom of page