top of page

Lufthansa prometuje svakodnevno na liniji Munchen - Zagreb!

Njemačka Lufthansa od 24. listopada svakodnevno povezuje Munchen i Zagreb. Linija nije prometovala svakodnevno od izbijanja pandemije, čak ni u ljetnim mjesecima.

Lufthansa je s krajem ljetnog reda letenja prekinula promet prema jadranskim zračnim lukama (Pula, Zadar, Split i Dubrovnik) te će u ovogodišnjem zimskom redu letenja imati tek jednu liniju prema Hrvatskoj, između Munchena i Zagreba.


Nakon izbijanja globalne pandemije Lufthansa je ponovno uvela liniju Munchen - Zagreb, no ista nije prometovala svakodnevno (od 3 do 5 puta tjedno, čak i u srpnju i kolovozu). Od 24. listopada Lufthansa u svom rezervacijskom kalendaru nudi svakodnevne letove na ovoj liniji, čime se putnicima iz Zagreba omogućuju brojne konekcije preko huba u Munchenu prema odredištima u Europi i svijetu.

01., 03. te 08.11. najavljena su dva dnevna leta na ovoj liniji

Lufthansa će na ovoj liniji koristiti zrakoplove manjeg kapaciteta, tipa CRJ900, koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 90 sjedala. Podsjećamo, kompanija je nakon izbijanja pandemije u potpunosti otkazala liniju Frankfurt - Zagreb i na njoj nije prometovala od prošle zime. Prvi je let najavljen za proljeće 2021. godine.

11:20 Munchen - 12:25 Zagreb 13:05 - 14:10 Munchen

Uz jedno presjedanje u Munchenu moguće je nastaviti putovanje prema nizu destinacija u Europi, dok su kod long-haul letova dostupne destinacije poput New Yorka, Chicaga, Toronta, Montreala, San Francisca, Bangkoka i Seula.

Kratke konekcije Lufthanse s presjedanjem u Munchenu iz Zagreba, photo: greatcirclemap.com

Njemačka nacionalna aviokompanija u studenome će prometovati na ovoj liniji u ranim popodnevnim satima, tek nam preostaje za vidjeti hoće li Lufthansa, sukladno bookingu, otkazati određene polaske. Ova je kompanija od početka izbijanja globalne pandemije prometovala prema hrvatskim odredištima sukladno najavljenom redu letenja, bez ad-hoc otkazivanja.


Putničke restrikcije prilikom putovanja u Njemačku možete provjeriti OVDJE.

bottom of page