Lufthansa povećava promet prema Zagrebu

Njemačka nacionalna aviokompanija pokrenula je promet na liniji Munchen - Zagreb s početkom srpnja, svega tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom, no uskoro će povećati broj tjednih letova na ovoj liniji.

Kompanija će od 27. srpnja povećati broj tjednih letova između Zagreba i Munchena. Naime, od spomenutog datuma Lufthansa će prometovati 5 puta tjedno (ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom, petkom i nedjeljom) na ovoj liniji.


Na istoj liniji svakodnevno prometuje i Croatia Airlines, s polaskom iz Zagreba u popodnevnom terminu, a od 21. srpnja kompanija u prodaji ima i drugi dnevni let utorkom i subotom.


Od 27. srpnja Croatia Airlines bi na ovoj liniji trebala imati dva polaska dnevno svakog dana u tjednu (ukupno 14 letova tjedno) što zajedno s Lufthansom daje 19 letova tjedno na navedenoj liniji.


Još uvijek je to manji broj letova i ponuđenih sjedala u odnosu na period prije izbijanja korona krize, s obzirom na to da je Lufthansa u ljetnom redu letenja na ovoj liniji također prometovala dva puta dnevno, no kompanija će vjerojatno kroz kolovoz još dodatno povećati frekvencije na ovoj liniji.


Lufthansa trenutno ne planira pokrenuti liniju Frankfurt - Zagreb, no u suradnji s Croatia Airlinesom putem code-share ugovora nudi konekcije na svoju mrežu, kao i direktne letove prema ovom njemačkom gradu.