Lufthansa ove zime neće prometovati između Munchena i Zagreba!

Updated: Sep 8, 2021

Njemačka Lufthansa 01. prosinca 2020. godine privremeno je ukinula liniju Munchen - Zagreb - Munchen. Iako je kompanija najavila redovne letove na ovoj liniji u ovogodišnjem ljetnom redu letenja, to se ipak nije dogodilo. Lufthansa je zatim najavila liniju između Munchena i Zagreba od kraja listopada ove godine, no došlo je do još jedne odgode.

Lufthansa ni ove zime neće prometovati između Zagreba i Munchena. Kompanija je 01. prosinca prošle godine ukinula ovu liniju zbog niske potražnje, ostavljajući pritom mogućnost za ponovnim uvođenjem linije u ovogodišnjem ljetnom redu letenja. To se ipak nije dogodilo pa je između Munchena i Zagreba prometovala samo Croatia Airlines.


Iako je Lufthansa namjeravala ponovno pokrenuti promet između Munchena i Zagreba ove zime, kompanija je odložila taj plan te ne planira obnoviti promet između dva spomenuta grada sve do proljeća sljedeće godine.

Munchen i Zagreb će, prema trenutno dostupnom redu letenja, biti direktno povezani isključivo redovnim letovima Croatia Airlinesa, koji i u ovom trenutku prometuje na spomenutoj liniji.


Odluka Lufthanse o još jednoj odgodi redovnih operacija između Munchena i Zagreba svakako jest neugodno iznenađenje za zagrebačku zračnu luku, no pritom valja napomenuti kako će ova poznata aviokompanija ipak prometovati prema Zagrebu na liniji iz Frankfurta.

Redovni letovi prema Munchenu važni su, osim zbog činjenice da je ovaj bavarski grad svojevrsno zrakoplovno čvorište, i zbog velikog broja hrvatskih iseljenika u tom gradu i široj okolici.

Prošle zime zbog niske potražnje brojni su se prijevoznici privremeno povukli iz zagrebačke zračne luke (Austrian Airlines, spomenuta Lufthansa, LOT Polish Airlines, Aeroflot i drugi) pa u predstojećim tjednima tek treba vidjeti kakve će poteze kompanije vući i s koliko će tjednih letova u ovogodišnjem zimskom redu letenja prometovati prema glavnom gradu Hrvatske.

Uz Zagreb, Lufthansa u ljetnom redu letenja prometuje i prema Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku

Podsjećamo, prije izbijanja globalne pandemije Lufthansa je između Munchena i Zagreba prometovala i do dva puta dnevno, a redovni su letovi bili dostupni kroz cijelu godinu. Prema trenutnom rasporedu, ova bi linija njemačkog avioprijevoznika ponovno trebala biti u prometu od kraja ožujka 2022. godine, no s obzirom na brojne odgode od početka ove godine, valja pričekati s potvrdom da će se to zaista i dogoditi.