top of page

Lufthansa neće letjeti iz Munchena za Zagreb, Croatia najavljuje dnevni let

Usprkos najavama, Lufthansa je otkazala sve letove najavljene na liniji Munchen - Zagreb - Munchen u nadolazećoj ljetnoj sezoni.

Prije svega dva tjedna, njemačka je Lufthansa objavila kako u ljetnom redu letenja planira ponovno letjeti prema nizu destinacija u Hrvatskoj, uključujući i dvije linije prema Zagrebu, iz Frankfurta i Munchena.


Lufthansa je liniju Frankfurt - Zagreb suspendirala u ožujku 2020. godine, nakon izbijanja globalne pandemije, te na njoj ne prometuje već godinu dana. Prema trenutnom redu letenja, kompanija će obnoviti promet na ovoj liniji s početkom ljetnog reda letenja koji na snagu stupa od 28. ožujka.


Što se tiče linije Munchen - Zagreb, Lufthansa je na ovoj liniji obustavila promet 01. prosinca, a dulje vrijeme na njoj ne prometuje ni Croatia Airlines pa je zagrebačka zračna luka već 3 mjeseca bez direktne linije s glavnim gradom Bavarske.


Određeni broj linija Lufthanse iz Munchena je trenutno suspendiran, kompanija je odlučila zadržati svoju široku mrežu odredišta uglavnom iz čvorišta u Frankfurtu, pa je ujedno iz tog njemačkog grada dostupan veći broj linija, upravo kako bi se zadržala funkcionalnost Frankfurta kao velikog "huba".

Iz Croatia Airlinesa još nisu potvrdili ljetni red letenja, no trenutno je u rezervacijskom kalendaru hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika moguće kupiti kartu za direktne letove između Zagreba i Munchena od prvog dana ljetnog reda letenja (28.03.2021.). Letovi su dostupni svakodnevno, u jutarnjem ili večernjem terminu, ovisno o datumu putovanja, kroz cijelo ljeto, što je značajno smanjenje u kapacitetu i broju letova s obzirom na to da je Croatia Airlines u ljeto 2019. godine imala dva dnevna leta na ovoj liniji. Ostane li Croatia Airlines pri trenutnom rasporedu, na liniji prema Munchenu ovog ljeta neće imati konkurenciju što je svakako dobra vijest za ovog prijevoznika.


Od nedjelje, 02. svibnja, Croatia Airlines planira ponovno uspostaviti liniju Rijeka - Munchen s tri leta tjedno (utorak, četvrtak, nedjelja), te liniju Dubrovnik - Munchen s dva leta tjedno (petak, nedjelja). Linija Split - Munchen u prometu je još od svibnja 2020. te će nastaviti prometovati i u nadolazećoj ljetnoj sezoni.


Lufthansa također planira s početkom ljetnog reda letenja povezati Munchen i Frankfurt sa zračnim lukama na obali, no očito još uvijek postoji velika mogućnost redukcije reda letenja, te bi isti trebao biti finaliziran sredinom ožujka.

bottom of page