top of page

Lufthansa 11 puta tjedno za Zagreb

Njemačka Lufthansa u nastavku ovog mjeseca prometovat će 11 puta tjedno između Frankfurta i Zagreba.

Njemački nacionalni avioprijevoznik u nastavku studenog prometovat će između Zagreba i Frankfurta svakodnevno, na određene dane i dva puta tjedno. Linija između Munchena i Zagreba još uvijek je obustavljena te u ovom trenutku Lufthansa ostavlja mogućnost ponovne uspostave ove linije u ljetnom redu letenja sljedeće godine.


Iako je prije izbijanja pandemije Lufthansa između Frankfurta i Zagreba prometovala dva puta dnevno, red letenja je reduciran sukladno nižoj potražnji. Ipak, u nastavku ovog mjeseca kompanija prometuje svakodnevno prema Zagrebu, a dva leta dnevno dostupna su srijedom, petkom, subotom i nedjeljom.


Na svim letovima ovog su mjeseca najavljeni zrakoplovi iz A320 obitelji, uglavnom A319 kapaciteta 138 sjedala, što je značajno povećanje u odnosu na zrakoplove tipa CRJ900 koji su ranije prometovali na ovoj liniji i koji imaju kapacitet od 90 sjedala.

Tri leta dnevno na liniji između Zagreba i Frankfurta obavlja Croatia Airlines, koja na tim letovima ima i codeshare ugovor s njemačkom Lufthansom. Ipak, nelogično je da ova dva avioprijevoznika imaju polaske iz Zagreba za Frankfurt u kratkom vremenskom razmaku.


Za primjer, 13. studenog, Croatia Airlines ima polaske iz Zagreba za Frankfurt u 06:45, 09:10 i 17:50 sati, dok Lufthansa ima polaske u 06:20 i 15:05 sati. Dakle razlika između dva jutarnja polaska Lufthanse i Croatia Airlinesa iznosi svega 25 minuta, dva bi avioprijevoznika svakako morala poraditi na usklađenosti reda letenja.


Najveći broj sjedala na tjednoj bazi Zagreb ima upravo prema Frankfurtu, pa se razmjerno velik broj putnika odlučuje na korištenje ove linije kako bi preko Frankfurta ostvarili konekcije prema svojim krajnjim odredištima u Europi i svijetu, uglavnom na letovima Lufthanse ali i ostalih partnera iz Star Alliance grupacije koji redovno prometuju prema najvećoj njemačkoj zračnoj luci.


bottom of page