top of page

LOT u prosincu redovno za Zagreb

Poljski nacionalni avioprijevoznik objavio je svoj red letenja za prosinac. U njemu će biti aktivna tek jedna linija prema Hrvatskoj, između Varšave i Zagreba.

Photo: LOT Polish Airlines

Iako je LOT u zimskom redu letenja 2019. godine prometovao na liniji Varšava - Dubrovnik, ove godine te linije neće biti. Kako nam je potvrđeno iz ove kompanije, postojala je opcija direktnih letova prema Dubrovniku u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika, no zbog širenja pandemije linija ipak neće prometovati.


LOT će tako ostati prisutan na hrvatskom tržištu s jednom linijom, prometujući između glavnih gradova Poljske i Hrvatske, Varšave i Zagreba.


Kompanija neće povećavati broj tjednih letova na ovoj liniji od sredine prosinca kao što je to slučaj kod brojnih avioprijevoznika, jedan let tjedno više dostupan je samo u razdoblju od 07. do 12. prosinca.


U prvom tjednu prosinca LOT će prema Zagrebu prometovati ponedjeljkom, srijedom četvrtkom i petkom, u drugom tjednu dodatno i subotom.

U zadnja dva tjedna prosinca najavljena su također četiri leta tjedno. Ovisno o danu, dostupni su polasci u jutarnjem i popodnevnom terminu.


Poljski LOT značajno je povećao broj linija prema Hrvatskoj u ovogodišnjem ljetnom redu letenja te planira prometovati na istima i sljedeće godine. Finalnu potvrdu reda letenja za ljeto 2021. morat ćemo pričekati do siječnja, no broj poljskih turista u Hrvatskoj je bio razmjerno visok čak i u sezoni koja je iza nas, a koju je obilježila globalna pandemija i pad potražnje, između ostalog, u turizmu i prometu.

bottom of page