top of page

LOT u prodaju pustio linije prema Rijeci

Poljski nacionalni avioprijevoznik, LOT Polish Airlines, član Star Alliance grupacije, pustio je u prodaju karte na dvije sezonske linije prema Zračnoj luci Rijeka.

Photo: Rijeka Airport / Facebook

Poljski LOT u petak je u prodaju pustio karte na dvije međunarodne sezonske linije prema riječkoj zračnoj luci. Podsjećamo, u četvrtak je u Rijeku sletio zrakoplov ovog avioprijevoznika sa 140 gostiju, predstavnicima aviokompanije, medija i turističkog sektora iz Poljske, sve kako bi Kvarner bio predstavljen u što boljem svjetlu i kako bi se na linije poljskog prijevoznika privukao što veći broj putnika.


LOT će tako i ove ljetne sezone redovno povezivati glavni grad Poljske s Rijekom, jednom tjedno, svake nedjelje, u razdoblju od 05. lipnja do 25. rujna. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa E195 kapaciteta do 118 putnika.

Uz liniju prema Varšavi, najavljena je i linija prema Zielonoj Gori, koju je LOT uveo prošlog ljeta. Ova će linija biti u prometu također svake nedjelje, u razdoblju od 03. srpnja do 04. rujna. Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa DashQ400 koji u floti LOT-a imaju kapacitet od 78 sjedala.


Kako neslužbeno doznajemo, LOT Polish Airlines bi u sljedećim danima trebao u prodaju pustiti i treću sezonsku liniju prema Zračnoj luci Rijeka. Prošle godine bile su dostupne i linije prema Szczecinu i Olsztynu no za ovu ljetnu sezonu ih nema u najavi.


Na dvije najavljene linije iz Poljske, LOT nudi dodatnih 5.572 sjedala prema Kvarneru, a linija između Rijeke i Varšave s prometovanjem kreće za manje od mjesec dana.

bottom of page