top of page

LOT sutra dolazi u Rijeku, očekuje se najava linija prema Kvarneru

Poljski nacionalni avioprijevoznik, LOT Polish Airlines, sutra, 12. svibnja, dolazi u Rijeku na izvanrednom charter letu iz Varšave. Očekuje se najava linija prema Zračnoj luci Rijeka.

Photo: Rijeka Airport

Poljski LOT u ovom trenutku još nije najavio redovne sezonske linije prema riječkoj zračnoj luci, unatoč tome što je prema Rijeci prometovao i prošle ljetne sezone. Naravno, na potražnju u Poljskoj značajno utječe rat u Ukrajini pa se sezonski red letenja za ovo ljeto prilagođava trenutnoj situaciji.


LOT će ovog četvrtka sletjeti u Rijeku sa zrakoplovom tipa B737-MAX8 iz Varšave. Radi se o promotivnom letu na kojem će biti turistički djelatnici i novinari iz Poljske, a sve kako bi proveli određeno vrijeme na odredištu i promovirali Kvarner u svojoj zemlji.

Kako poljski LOT još nije najavio redovne linije prema Rijeci za ovogodišnji ljetni red letenja, očekuje se da će se to dogoditi u narednim danima. Rijeka bi tako ponovno trebala biti povezana s Varšavom, ali i još dva poljska grada.


Povratak ovog poznatog prijevoznika u Rijeku ovog ljeta bio bi dodatni, pozitivni pomak za ovu zračnu luku koja u ljetnom redu letenja ima značajno povećanje linija u odnosu na prošle dvije godine.

bottom of page