LOT ponovno uvodi liniju Varšava - Zagreb

Nakon najava linija prema hrvatskim zračnim lukama na ovali, poljska nacionalna aviokompanija najavila je ponovno uvođenje redovne linije između Varšave i Zagreba.

LOT je inače redovno, gotovo dva puta dnevno prometovao na navedenoj liniji, dok je u zimskom redu letenja Zagreb bio povezan sa Varšavom jednim dnevnim letom. Svi letovi obustavljeni su u trenutku izbijanja pandemije i kompanija polako ponovno uspostavlja letove u svojoj mreži destinacija.


Poljski LOT uvodi čak 13 novih linija prema Hrvatskoj


Iako će linije prema Zadru, Rijeci, Splitu i Dubrovniku krenuti prometovati već od početka srpnja, kompanija je sada najavila ponovnu uspostavu linije prema glavnom gradu Hrvatske.


Od 16. srpnja LOT će krenuti prometovati na liniji Varšava - Zagreb - Varšava sa 4 tjedna leta, svakog utorka, četvrtka, petka i nedjelje. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa E175 koji imaju kapacitet za 82 putnika. Od 01. kolovoza linija bi trebala prometovati svakodnevno.


Osim putnika koji putuju između ova dva grada, LOT ima poprilično široku mrežu europskih i svjetskih destinacija, a često zbog povoljnih cijena privlači i hrvatske putnike.


Povratak ove linije svakako je još jedan korak ka normalizaciji zračnog prometa u zagrebačkoj zračnoj luci.