top of page

LOT obnavlja liniju prema Zagrebu!

Poljski LOT prekinuo je promet na liniji Varšava - Zagreb u siječnju ove godine. Kompanija nakon nešto više od 2 mjeseca ponovno uvodi direktnu liniju između dva grada.

LOT je zbog slabe potražnje i putničkih restrikcija nakratko prekinuo promet na liniji između Varšave i Zagreba, jedine cjelogodišnje linije prema Hrvatskoj.


Kompanija je redovnu liniju između dva grada uvela još 1994. godine, a promet je na njoj prekinut tri puta, u trenutku dok je kompanija prolazila kroz proces restrukturacije, nakon uvođenja potpunog lockdowna u Europi, te ove zime zbog slabe potražnje.

Kompanija će ponovno obnoviti promet na ovoj liniji od nedjelje, 28. ožujka (s prvim danom ljetnog reda letenja). Najavljena su četiri leta tjedno, svakog utorka, srijede, petka i nedjelje.


Na liniji su u travnju najavljeni zrakoplovi tipa Embraer E170 i 175, pri čemu E170 ima kapacitet od 70 putnika, dok E175 može prihvatiti 82 putnika.


Linije iz Varšave prema Splitu i Dubrovniku za sada su u najavi od kraja travnja, a linija prema Zadru od početka lipnja. Prošlogodišnja nova linija između Varšave i Rijeke trenutno nije u prodaji za ovu ljetnu sezonu.


Video slijetanja LOT-ovog zrakoplova u posebnom bojanju u zagrebačku zračnu luku u oku kamere Fire2hr-a:


bottom of page