LOT najavio nove linije prema Rijeci i Splitu!

LOT Polish Airlines, nacionalni prijevoznik Poljske, jučer je u prodaju pustio karte na tri nove linije prema Hrvatskoj!

Poljski nacionalni avioprijevoznik jučer je u prodaju pustio tri nove linije prema Hrvatskoj! Kompanija je ranije potvrdila kako će u ovoj ljetnoj sezoni prometovati na 8 linija prema 5 hrvatskih zračnih luka, no u prodaji su od jučer tri nove linije. Kako doznajemo, LOT ne planira na tome stati, pa u sljedećim tjednima možemo očekivati još linija iz Poljske prema Hrvatskoj.

Zračna luka Rijeka, najnovije odredište poljskog avioprijevoznika u Hrvatskoj, imat će čak dvije nove linije iz Poljske! Podsjećamo, u kriznoj 2020. godini LOT je uveo liniju Varšava - Rijeka - Varšava. Iako je kompanija oklijevala s otvaranjem prodaje na ovoj liniji za predstojeću ljetnu sezonu, to se ipak dogodilo, te je prvi let između Rijeke i Varšave najavljen za 19. lipnja.


Pored postojeće linije za Varšavu, Rijeka će dobiti direktne linije prema još dva poljska grada; Szczecinu i Olsztynu.


Linija Szczecin - Rijeka - Szczecin bit će u prometu od 03. srpnja do 04. rujna, jednom tjedno, subotom.

Linija Olsztyn - Rijeka - Olsztyn najavljena je u istom razdoblju (03.07. - 04.09.), subotom. Na obije linije najavljeni su zrakoplovi tipa DashQ400 koji u floti ovog avioprijevoznika imaju kapacitet od 78 sjedala. Kompanija će s ove dvije nove linije ponuditi dodatnih 3.120 sjedala prema riječkoj zračnoj luci.


Zanimljivo, zrakoplov tipa DashQ400 prometovat će subotom kako slijedi: Szczecin - Rijeka - Olsztyn - Rijeka - Szczecin. Posljednja rotacija, iz Rijeke za Szczecin, ima najavljeno polijetanje iz Rijeke u 17 sati i 35 minuta, baš kao i zrakoplov LOT-a na liniji iz Rijeke prema Varšavi, pa će dva zrakoplova ove aviokompanije biti u Rijeci u isto vrijeme subotom.


Ovo je važna vijest za riječku zračnu luku koja je do sada imala svega jednu liniju prema Poljskoj te 11 međunarodnih linija najavljenih za ovu ljetnu sezonu.


Uz dvije nove linije prema Rijeci, poljski će LOT uvesti i jednu novu liniju prema Splitu. Radi se o liniji Rzeszów - Split - Rzeszów koja će u prometu biti od 27. lipnja do 12. rujna, jednom tjedno, nedjeljom. Na ovoj su liniji također najavljeni zrakoplovi tipa DashQ400 što ujedno znači dodatnih 1.872 sjedala prema splitskoj zračnoj luci.


Sudjelujte u našem nagradnom natječaju i putujte iz Zagreba u Dublin!