top of page

LOT najavio još jednu liniju prema Rijeci

Poljski nacionalni avioprijevoznik, LOT Polish Airlines, od srpnja će prometovati na još jednoj, trećoj liniji iz Zračne luke Rijeka. Kako smo ranije i najavili, LOT je ovo ljeto planirao tri linije prema Rijeci što će se na kraju i ostvariti.

LOT Polish Airlines, član Star Alliance grupacije, od 05. srpnja uvodi treću liniju prema Rijeci. Pored Varšave i Zielone Gore, od navedenog datuma u prometu će biti i linija prema Rzeszowu, gradu u jugoistočnoj Poljskoj s gotovo 200 tisuća stanovnika.


Linija između Rzeszowa i Rijeke bit će u prometu svakog utorka, do početka rujna, a na njoj će prometovati zrakoplovi tipa DashQ400 kapaciteta 78 sjedala, pa će između dva grada u razdoblju od početka srpnja do početka rujna na raspolaganju biti 1.560 sjedala.

Na tri navedene linije prema Rijeci, LOT će u ovogodišnjem ljetnom redu letenja ponuditi ukupno 7.132 sjedala, s time da treba naglasiti kako je linija prema Varšavi već u prometu, dok će linija za Zielonu Goru s prometovanjem započeti također na početku srpnja.

S obzirom na to da se od 01. srpnja očekuje ponovna uspostava domaćih PSO linija na kojima je ranije prometovao Trade Air, Rijeka će od navedenog datuma ponovno biti povezana s Osijekom, Dubrovnikom (preko Splita) te Zadrom. Karte za domaće letove uskoro bi trebale biti u prodaji.

bottom of page