LOT najavio još jednu liniju prema Rijeci

Poljski nacionalni avioprijevoznik, LOT Polish Airlines, od srpnja će prometovati na još jednoj, trećoj liniji iz Zračne luke Rijeka. Kako smo ranije i najavili, LOT je ovo ljeto planirao tri linije prema Rijeci što će se na kraju i ostvariti.

LOT Polish Airlines, član Star Alliance grupacije, od 05. srpnja uvodi treću liniju prema Rijeci. Pored Varšave i Zielone Gore, od navedenog datuma u prometu će biti i linija prema Rzeszowu, gradu u jugoistočnoj Poljskoj s gotovo 200 tisuća stanovnika.


Linija između Rzeszowa i Rijeke bit će u prometu svakog utorka, do početka rujna, a na njoj će prometovati zrakoplovi tipa DashQ400 kapaciteta 78 sjedala, pa će između dva grada u razdoblju od početka srpnja do početka rujna na raspolaganju biti 1.560 sjedala.

Na tri navedene linije prema Rijeci, LOT će u ovogodišnjem ljetnom redu letenja ponuditi ukupno 7.132 sjedala, s time da treba naglasiti kako je linija prema Varšavi već u prometu, dok će linija za Zielonu Goru s prometovanjem započeti također na početku srpnja.

S obzirom na to da se od 01. srpnja očekuje ponovna uspostava domaćih PSO linija na kojima je ranije prometovao Trade Air, Rijeka će od navedenog datuma ponovno biti povezana s Osijekom, Dubrovnikom (preko Splita) te Zadrom. Karte za domaće letove uskoro bi trebale biti u prodaji.