top of page

Linija Zagreb - Sarajevo nastavlja prometovati i u sljedećim danima

S obzirom na činjenicu da je od 25. lipnja ove godine obavezna 14dnevna samoizolacija za sve putnike koji iz BiH ulaze u Republiku Hrvatsku, poslali smo upit Croatia Airlinesu vezano uz prometovanje linije Zagreb - Sarajevo - Zagreb. Odgovor prenosimo u cijelosti.

"Linija Zagreb - Sarajevo - Zagreb nastavit će prometovati u narednim danima, a Croatia Airlines će, kao i do sad, sve svoje poslovne aktivnosti prilagođavati aktualnoj epidemiološkoj situaciji, prateći upute svih nadležnih tijela. Za sve putnike Croatia Airlinesa vrijedit će jednaka pravila kao i za ostale putnike koji u RH dolaze iz BIH, što trenutno podrazumijeva obveznu mjeru 14 – dnevne samoizolacije.

U Croatia Airlines-u kontinuirano pratimo potražnju, količine rezervacija te prodaju karata na svim pokrenutim rutama te smo u mogućnosti u kratkom vremenu prilagoditi ponudu letova potražnji na tržištu. Naime, dodatne restrikcije pri ulasku u RH za putnike iz Bosne i Hercegovine logično mogu utjecati na potražnju za letovima, no takav pad potražnje zasad nije zabilježen. Jedan od razloga jest i taj što je u ovo doba godine puno snažnija potražnja za letovima iz zapadne Europe do BiH. Dodatno, moramo također naglasiti da letom koji polazi iz Sarajeva u 16:15 putnici mogu ostvariti povezana putovanja prema Frankfurtu, Munchenu, Zurichu, Londonu i Bruxellesu (ovisno o danu u tjednu), a za te se putnike ne odnose nova pravila.


Ukoliko u narednom razdoblju bude zabilježene značajnije promjene potražnje na bilo kojoj ruti, pa tako i na liniji Zagreb - Sarajevo, Croatia Airlines će sukladno tome prilagoditi red letenja novim okolnostima.

Na svim letovima Croatia Airlinesa i dalje vrijede sve mjere zaštite koje Croatia Airlines provodi od pojave epidemije bolesti COVID-19, a koje su u potpunosti usklađene s preporukama i naputcima javnozdravstvenih tijela.


I dalje je na snazi kompanijska odluka o obveznom nošenje pokrivala za lice i maski tijekom leta za sve putnike te korištenje zaštitne opreme i sredstava za cijelu posadu (maske, rukavice, dezinficijensi), a u slučaju potrebe i upotreba zaštitnih naočala i zaštitnih odijela. Također, svi se zrakoplovi redovito dezinficiraju, kako bi se i na ovaj način sigurnost putnika i posade održala na najvišem nivou."

Podsjećamo, Croatia Airlines prometuje na liniji Zagreb - Sarajevo - Zagreb prema sljedećem rasporedu:

  • od 22.06. do 28.06.2020.: 4 puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom,

  • od 29.06. do 05.07.2020.: 5 puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom, petkom i nedjeljom,

  • od 06.07. do 12.07.2020.: 7 puta tjedno, svakodnevno.


Prije putovanja, provjerite granične restrikcije za zemlju u koju putujete OVDJE.

bottom of page