top of page

Linija Rotterdam - Pula od 21. travnja

Pulska zračna luka uskoro će ponovno biti povezana redovnom linijom Transavije s Rotterdamom.

Zračna luka Pula priprema se za ljetnu sezonu u kojoj se očekuje značajniji oporavak putničkog prometa u odnosu na 2020. ali i 2021. godinu. Određene linije već su u prometu, kako smo ranije i najavljivali (Lufthansa, Croatia Airlines, Trade Air i Ryanair), a uskoro će se u Pulu vratiti i Transavia.


Ova poznata niskotarifna aviokompanija planira prvi let ove ljetne sezone između Rotterdama i Pule za četvrtak, 21. travanj. Letovi su najavljeni tri puta tjedno, svakog utorka, četvrtka i nedjelje sa zrakoplovima tipa B737-700 te B737-800, a u samoj špici ljetne sezone planirano je čak 5 tjednih letova na ovoj liniji, svakog dana osim srijedom i petkom.

Broj operacija u rujnu i listopadu će se postepeno smanjivati, a na kraju ljetnog reda letenja (sam kraj listopada), linija će prestati s prometovanjem.


Radi se o jedinoj liniji ovog avioprijevoznika prema Zračnoj luci Pula, koja će ove godine morati nadoknaditi značajan broj putnika zbog nedostatka ruskih i ukrajinskih gostiju koji su prethodnih godina u velikom broju upravo preko ove zračne luke dolazili u Istru odnosno Hrvatsku.

bottom of page