Split ove zime direktno povezan s 12 odredišta

Zračna luka Split trenutno u najavi ima 12 linija za predstojeći zimski red letenja, od čega su dvije nove - Amsterdam i Zurich.

Splitska zračna luka u nadolazećem zimskom redu letenja (od kraja listopada ove do kraja ožujka sljedeće godine) trebala bi imati čak 12 redovnih linija, pri čemu su dvije linije nove i nije ih bilo prethodnih zima. Radi se o redovnoj liniji nizozemskog nacionalnog avioprijevoznika, KLM-a, između Amsterdama i Splita, te linije Croatia Airlinesa između Splita i Zuricha.

Zimske linije iz Splita

Najviše letova nudi Croatia Airlines

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik u ovogodišnjem zimskom redu letenja planira pet redovnih linija iz Zračne luke Split, od čega su četiri međunarodne. Croatia Airlines iz Splita će svakodnevno letjeti prema Frankfurtu (zrakoplovima tipa A319), a svakodnevni letovi najavljeni su i prema Munchenu, no s manjim zrakoplovima tipa DashQ400.

Svakodnevnu vezu Croatia Airlines ponudit će i između Splita i Rima, dok su letovi između Splita i Zuricha dostupni dva puta tjedno, do sredine siječnja 2023. godine, srijedom i subotom.


Uz spomenute međunarodne linije, Croatia Airlines i zimi nastavlja povezivati Split i Zagreb više puta dnevno (2-4, ovisno o danima u tjednu), što će, osim point-to-point putnicima, biti korisno i onima koji će preko zagrebačke zračne luke nastavljati putovanje prema drugim odredištima u Europi i svijetu.

Nova linija KLM-a nudi preko 40 tisuća sjedala

KLM će, po prvi puta, produžiti redovne letove između Amsterdama i Splita i u zimski red letenja. Kako smo ranije i pisali, KLM je u posljednje dvije zime prometovao prema Splitu isključivo oko Božića i Nove godine, no prijevoznik je sada odlučio ponuditi svakodnevne letove prema i iz Splita kroz cijeli zimski red letenja. Važan je to iskorak za splitsku zračnu luku jer će se preko čvorišta u Amsterdamu putnicima ponuditi brojne mogućnosti konekcija.

Na ovoj su liniji najavljeni zrakoplovi tipa E195-2 kapaciteta 132 putnika, pa će samo ova nova linija koja će u prometu biti svakodnevno na tržište plasirati gotovo 40 tisuća sjedala. Nema sumnje da će doći do promjene tipa zrakoplova (sukladno potražnji) pa će u konačnici broj sjedala djelomično odstupati od trenutno dostupnih, osobito u razdoblju nakon sredine siječnja do sredine ožujka.


KLM u špici ljetnog reda letenja prema Splitu prometuje čak tri puta dnevno sa zrakoplovima iz B737 obitelji, tek ćemo vidjeti kakav će rezultat kompanija ostvariti u zimskim mjesecima.

Eurowings planira tri linije

Njemački niskotarifni avioprijevoznik, Eurowings, član Lufthansa grupacije, planira tri međunarodne linije prema Splitu. Radi se o redovnim letovima iz Dusseldorfa, Kelna i Stuttgarta, a broj tjednih operacija varira iz mjeseca u mjesec. U prosjeku, kompanija će imati do dva leta tjedno na svakoj liniji, no u određenim razdobljima, kao npr. od sredine siječnja, linije će biti u prekidu. Kompanija očito prilagođava ponudu samoj potražnji, poučena iskustvom prometovanja prema Zračnoj luci Split u zimskim mjesecima.

Eurowings na tri spomenute linije planira koristiti uglavnom zrakoplove tipa A319, izuzev razdoblja oko božićno-novogodišnjih blagdana kada su planirani i veći zrakoplovi tipa A320.


Povratak Trade Aira i domaćih PSO linija

U ovogodišnjem zimskom redu letenja u promet bi se trebale vratiti i domaće linije Trade Aira. O problematici istih pisali smo već više puta, no očekuje se da će država napokon odreagirati i riješiti birokratske probleme, pa bi zrakoplovi ponovno trebali prometovati na domaćim linijama.


Novi PSO program razlikuje zimski i ljetni red letenja, pa će u zimskim mjesecima zrakoplovi Trade Aira ponovno prometovati prema Splitu u istom omjeru kako je to bilo i prethodnih godina.


Linija Osijek - Pula - Split - Pula - Osijek nastavit će prometovati dva puta tjedno, baš kao i linija Osijek - Rijeka - Split - Dubrovnik - Split - Rijeka - Osijek. Pritom, naravno, putnici mogu kupovati karte kako im to već odgovara. Primjerice, iz Splita za Osijek (preko Rijeke ili Pule), ili ipak direktno prema Puli, Rijeci ili Dubrovniku.


Na domaćim linijama Trade Aira trebao bi prometovati veći zrakoplov tipa Saab340 pa će doći i do većeg broja dostupnih sjedala na spomenutim linijama, iako je sama potražnja u zimskim mjesecima na ovim linijama izrazito niska. Ipak, nešto veći zrakoplov lakše će odgovoriti na loše vremenske uvjete (snijeg i vjetar, osobito bura), no pritom valja istaknuti činjenicu da je bura u Rijeci i Dubrovniku vrlo često zimi van limita i za puno veće zrakoplove od spomenutog Saaba. Za razliku od svih ostalih ranije spomenutih linija, karte za zimske letove Trade Aira prema i iz Splita još nisu u prodaji.

Kraj je rujna, za otprilike mjesec dana na snagu stupa zimski red letenja, preostalo je još malo vremena u kojem avioprijevoznici mogu najaviti letove prema Splitu za ovu zimu pa je vrlo izgledno da se broj linija više neće mijenjati. Naravno, uvijek ostaje mogućnost određenih noviteta u razdoblju oko Božića i Nove godine, kada potražnja u cijeloj Europi ponovno značajno raste.


Podsjećamo, u prošlogodišnjem zimskom redu letenja (od kraja listopada 2021. do kraja ožujka ove godine), kroz Zračnu luku Split prošlo je nešto više od 125 tisuća putnika, što je, u usporedbi s prometom u ljetnom redu letenja, gotovo pa zanemariva brojka.

Hoćete li ove zime letjeti iz ili prema Splitu?

  • Da, naravno!

  • Ne planiram putovati ove zime iz/prema Zračnoj luci Split