(VIDEO) Let business klasom na long-haul linijama

Putovanje business klasom na kratkim letovima, a svi direktni letovi unutar Europe ne traju dulje od 2 i pol do maksimalno 3 sata, nisu nužnost, no ukoliko ste dubljeg džepa, idete na poslovni put ili jednostavno želite iskusiti premium uslugu aviokompanija, onda takvo nešto treba iskusiti na dugim letovima.

photo: thepointsguy.com

Putovanje business klasom danas se, unutar Europe, ne razlikuje previše u odnosu na putovanje ekonomskom klasom. Naravno, postoje određene prednosti, no europski avioprijevoznici uglavnom u business klasi imaju ista sjedala kao i u ekonomskoj, a razlika će biti u tome što će sjedalo u sredini biti blokirano, pa će prvi putnik do vas sjediti do prolaza (ili prozora, ovisno gdje ste vi smješteni). Naravno, s obzirom da putujete business klasom imate ćete pravo ući u zrakoplov prije putnika ekonomske klase, a na samom letu ćete dobiti nešto kvalitetnije i obilnije jelo. No prava business klasa ogleda se na long-haul letovima, dakle letovima na dalekim linijama koji traju 5 ili više sati, osobito na širokotrupnim zrakoplovima gdje kompanije imaju posebno dizajniranu kabinu za business klasu, u posebnoj konfiguraciji s sjedalima koja se mogu brzo i jednostavno pretvoriti u krevet. Iz Hrvatske, u normalnim okolnostima takvu ste vrstu putovanja mogli okušati na letovima Emiratesa, Qatar Airwaysa te Korean Aira na linijama iz Zagreba za Dubai, Dohu i Seul. Izuzetak je ovdje Qatar Airways koji liniju održava uskotrupnim zrakoplovom, ali svejedno ima posebno dizajniranu kabinu za business putnike. Sve tri navedene kompanije globalno su poznate po kvaliteti usluge i cateringu koji nude svojim putnicima u poslovnoj klasi.


Nećemo previše u detalje, izdvojit ćemo vam nekoliko videa poznatih zaljubljenika u avijaciju koji često putuju i analiziraju kvalitetu usluge aviokompanija. Vaše mišljenje očekujemo na Facebooku.


Emirates


Korean Air


Qatar Airways