top of page

Kroz vrata Zračne luke Split ovog će vikenda proći preko 10 tisuća putnika

Ovog vikenda kroz vrata Zračne luke Split proći će preko 10 tisuća putnika, što predstavlja ovogodišnji dnevni rekord u broju putnika.

photo: wikimedia.org

Zračna luka Split zabiježit će na početku srpnja (04. i 05. srpnja) preko 100 slijetanja i polijetanja komercijalnih zrakoplova na kojima se očekuje više od 10 tisuća putnika. U prvom vikendu srpnja ova će zračna luka ostvariti polovicu prometa prethodnog mjeseca.


Split je povezan sa brojnim europskim destinacijama, a samo tijekom ovog vikenda iz ove se zračne luke može putovati direktnim letovima prema gotovo 30 gradova.

Mreža destinacija iz Splita prvog vikenda u srpnju

Iako se radi o relativno skromnom prometu i broju putnika u odnosu na isti period prošle godine, rast je očigledan u usporedbi sa pretodnim tjednima i mjesecima kada gotovo da i nije bilo komercijalnih letova iz ove zračne luke.


Zagrebačka će zračna luka će ovog vikenda imati nešto niži promet u odnosu na splitsku, dok će u Zračnoj luci Dubrovnik biti 60tak polijetanja i slijetanja komercijalnih zrakoplova.


U Zračnu luku Zadar od ovog vikenda ponovno slijeće Ryanair i LOT na brojnim linijama, pa će već ovog vikenda biti 40 slijetanja i polijetanja.


Rijeka bilježi skroman promet, u subotu je imala tek jedan dolazak Eurowingsa, dok će danas u zračnu luku sletjeti tri komercijalna zrakoplova, prvi let LOT-a iz Varšave, te po jedan iz Hamburga i Eindhovena.


Pula će ovog vikenda zabilježiti 24 operacija komercijalnih zrakoplova, Brač jednu, dok u Osijeku nema komercijalnog prometa.

Lufthansa u Puli, u pozadini A340


bottom of page