top of page

Kroz dubrovačku zračnu luku ovog vikenda prošlo više od 7800 putnika

Dubrovačka je zračna luka u posljednjem vikendu kolovoza zabilježila čak 190 operacija zrakoplova, uključujući i zrakoplovne generalne odnosno poslovne avijacije.

Photo: Zračna luka Dubrovnik

Kroz Zračnu luku Dubrovnik ovog je vikenda (29. i 30. kolovoza) prošlo 7875 putnika, zabilježeno je po 95 slijetanja i polijetanja zrakoplova (ukupno 190 operacija) a Dubrovnik je direktnim linijama bio povezan s više od 40 međunarodnih odredišta.


Dvije kompanije imale su značajan udio u broju linija iz Dubrovnika, radi se o Croatia Airlinesu i EasyJetu. Croatia Airlines iz Dubrovnika je letjela prema Splitu, Zagrebu, Zurichu, Parizu, Munchenu, Frankfurtu, Dusseldorfu i Rimu, a britanski EasyJet obavio je letove iz Dubrovnika prema brojnim drugim destinacijama, samo neke od nih su: Pariz, Amsterdam, London, Belfast, Basel, Edinburgh, Geneva, Manchester, Napulj, itd.

Mreža odredišta iz Dubrovačke zračne luke u zadnjem vikendu kolovoza, photo: greatcirclemap.com

Uobičajeno, u Dubrovniku su bile i brojne druge poznate aviokompaije; Lufthansa (letovi prema Munchenu i Frankfurtu), Air France (Pariz CDG), Austrian Airlines (Beč), LOT (Varšava, Vroclav, Budimpešta), British Airways (London), Iberia (Madrid) i brojni drugi.


Uz redovne komercijalne linije, dubrovačka je zračna luka ovog vikenda zabilježila i značajan broj operacija zrakoplova koji se odnosi na generalnu odnosno poslovnu avijaciju, što nije nikakva rijetkost za ovu zračnu luku s obzirom na globalnu prepoznatljivost Dubrovnika.


Broj međunarodnih linija u rujnu će se smanjiti, kako smo ranije najavili, EasyJet će prekinuti promet na brojnim linijama prema Hrvatskoj, uključujući i određene prema Dubrovniku, no zračna će luka i dalje biti dobro povezana s brojnim europskim odredištima kroz cijeli idući mjesec.

bottom of page