top of page

Kreću letovi poznatog britanskog touroperatora!

Britanska podružnica TUI-a potvrdila nam je važnu vijest - od početka kolovoza, nakon gotovo dvije godine pauze, u hrvatske se zračne luke vraćaju zrakoplovi ovog touroperatora!

B787-9 u Puli, photo: Pula Airport

TUI UK pokreće svoje redovne letove prema tri hrvatske zračne luke - Dubrovniku, Splitu i Puli!

Nakon što je ovaj poznati britanski touroperator odustao od redovnih operacija prema Hrvatskoj u ljeto 2020. godine zbog utjecaja globalne pandemije (prometovali su zrakoplovi s drugih tržišta, poput Belgije i Nordica), kompanija se početkom kolovoza vraća s redovnim letovima iz Velike Britanije u tri spomenute hrvatske zračne luke.


Kapacitet naravno nije isti kao što je to bilo u ljeto 2019. godine, TUI UK će od početka kolovoza prometovati na 6 linija prema Hrvatskoj s ukupno 9 tjednih letova. Popunjenost naravno nije kao u vrijeme prije pandemije, no booking je, s obzirom na cjelokupnu situaciju i kasni start linija, vrlo dobar.

TUI UK će na spomenutim linijama do kraja listopada prema i iz Hrvatske ponuditi više od 44 tisuće sjedala!

Na svim linijama prema Hrvatskoj prometovat će zrakoplovi tipa B737-800 kapaciteta 189 sjedala, a širokotrupne zrakoplove (B787 Dreamliner) kompanija za sada još uvijek drži u planu na linijama prema pulskoj zračnoj luci od sredine idućeg mjeseca. Promjene su naravno moguće, ovisit će prvenstveno o samom bookingu i dostupnosti hotelskih kapaciteta u Istri.

Uvode se sljedeće linije:

  • linija London Gatwick - Dubrovnik - London Gatwick, jednom tjedno, nedjeljom,

  • linija Manchester - Dubrovnik - Manchester, jednom tjedno, nedjeljom,

  • linija London Gatwick - Split - London Gatwick, jednom tjedno, petkom,

  • linija Manchester - Split - Manchester, dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom,

  • linija London Gatwick - Pula - London Gatwick, dva puta tjedno, utorkom i subotom,

  • linija Manchester - Pula - Manchester, dva puta tjedno, utorkom i subotom.

Prvi letovi prema Dubrovniku kreću već 01. kolovoza, prema Splitu dan kasnije, a prema Puli 03. kolovoza. Prema trenutnom planu kompanije, letovi će prema Dubrovniku prometovati do kraja listopada (31.10.), prema Splitu do 15.10., a prema Puli do 09.10.


Valja istaknuti kako je TUI Nordic ove godine smanjio portfolio odnosno broj destinacija kojih je sada pet: Cipar, Kreta, Gran Canaria, Majorca i Hrvatska. U tih top 5 destinacija uvrstilo se i hrvatsko tržište što jasno govori o interesu odnosno visokoj potražnji za odredištima u Hrvatskoj s ovog tržišta.

Zanimljivo je i to što je poljska podružnica TUI-a po prvi put ove godine zakupila određeni broj sjedala na charter letovima prema Splitu.

Britanska podružnica TUI-a putnicima prema Hrvatskoj nudi i svojevrsni paket za testiranje za 20 funti, čime se dodatno pokušava stimulirati putnike na putovanja (s obzirom na to da je negativan nalaz testa obavezan), a u hrvatskim su hotelima dostupni i mobilni timovi za testiranje.

Valja također nadodati kako su dva velika tržišta, francusko i belgijsko, također već u prometu.


TUI Belgium započeo je s operacijama u lipnju ove godine s vlastitim zrakoplovima kapaciteta od 112 do 148 sjedala.


Redovne operacije iz Brusselsa prometuju dva puta tjedno, srijedom i subotom, prema Dubrovniku i Puli (od 16. lipnja), te ponedjeljkom i petkom na liniji Antwerp - Split. Linija prema Splitu u prometu je od 18. lipnja.


TUI France započeo je svoje operacije krajem svibnja (29.05.) i radi se o prvom touroperatoru koji je započeo redovne operacije prema hrvatskim zračnim lukama. Radi se o letovima iz Pariza subotom, te utorkom iz Lyona i Nantesa.


TUI će operacije iz Francuske i Belgije prema Hrvatskoj održavati sve do 02. listopada ove godine.

bottom of page