top of page

Kratki povratak Austrian Airlinesa u Zračnu luku Zagreb

Austrian Airlines u vrijeme blagdana nakratko će se vratiti u zagrebačku zračnu luku na liniji iz Beča.

Austrian Airlines nakratko će obnoviti promet na liniji Beč - Zagreb. U vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana austrijska će kompanija obaviti 14 operacija između glavnih gradova Austrije i Hrvatske.


Austrian Airlines dugogodišnji je korisnik zagrebačke zračne luke i jedno od najvećih neugodnih iznenađenja u ovoj kriznoj godini bila je vijest o prekidu prometovanja ove kompanije na liniji Beč - Zagreb.


Iako je razlog privremenog odlaska iz Zagreba jasan (pad potražnje), ostaje otvoreno pitanje kako to da Austrian redovno prometuje prema manjim odredištima u regiji, poput Prištine, Skopja i Sarajeva, a prisutan je i u Beogradu. Kompanija će ipak, kao što smo to najavili kao mogućnost u objavi o otkazivanju linije prema Zagrebu, nakratko uvesti liniju između Beča i Zagreba u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana.

Austrian najavljuje 14 povratnih letova za Zagreb u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana

Linija će biti u prometu od 18. prosinca do 03. siječnja, u tom razdoblju Austrian Airlines obaviti će 14 rotacija između Beča i Zagreba.


Direktni letovi bit će dostupni sljedećim danima: 18.12., petak, 19.12., subota, 20.12., nedjelja, 28.12., ponedjeljak, 30.12., srijeda, 02.01., subota te 03.01., nedjelja.


Na svim letovima najavljeni su zrakoplovi tipa DashQ400 koji u floti Austrian Airlinesa imaju kapacitet od 76 sjedala. Tek je za let u nedjelju, 20.12., najavljen veći zrakoplov tipa E195, kapaciteta 120 sjedala.

Austrian Airlines u tri će tjedna operacija ponuditi 1.152 sjedala između Beča i Zagreba

Nakon 03. siječnja ova će linija ponovno biti u prekidu, prema trenutnom planu kompanije sve do 01. ožujka sljedeće godine, kada bi Austrian trebao ponovno prometovati svakodnevno između Zagreba i Beča. Hoće li se to zaista i dogoditi ovisit će o samoj potražnji i epidemiološkoj situaciji.

Za razliku od drugih aviokompanija (KLM-a, Eurowingsa i Edelweissa) Austrian ove zime, u vrijeme blagdana, neće uvoditi direktne redovne linije prema zračnim lukama na obali, objektivne šanse za takve letove imale su zračne luke u Dubrovniku i Splitu.

bottom of page