top of page

Korean Air Airbus A330 doživio nesreću prilikom slijetanja na Filipinima!

Zrakoplov Airbus A330 aviokompanije Korean Air, registarske oznake HL7525, koji je prometovao na liniji od Seoula (Južna Koreja) prema Cebu (Filipini), prema pisanjima stranih medija nije se uspio zaustaviti na pisti prilikom slijetanja već je otklizao na površinu pokraj piste.

Photo by: www.flightradar24.com

Izgleda da je prije trećeg neuspješnog slijetanja, posada zrakoplova već imala dva započeta, no neuspješna slijetanja. Kao uzrok nesreće navode se nepovoljni vremenski uvjeti.


Prema trenutnim izvještajima na sreću nema ljudskih žrtava, a aviokompanija je već pokrenula istragu te će nastaviti izvještavati javnost o uzrocima, ali i posljedicama nesreće.

U samoj nesreći sudjelovao je zrakoplov Airbus A330-322 HL7525 star 24 godine, dostavljen kompaniji još 1998. godine, što i nije neuobičajena starost za zrakoplove na long-haul letovima.


Ovaj zrakoplov je viđen i na ranijim letovima aviokompanije Korean Air prema Hrvatskoj, odnosno Zagrebu. Zadnji let na sad već davnoj i bivšoj redovnoj liniji Seoul-Zagreb-Seoul Korean Air je odradio u prosincu 2019. godine.


Podsjetimo se i kako korejski nacionalni avioprijevoznik u studenome ove godine planira obaviti nekoliko charter letova na liniji između Seula i Dubrovnika. Prvi let zakazan je za 4. studenoga, a više o rasporedu letenja pročitajte u našem članku dostupnom klikom na LINK.

bottom of page