top of page

Korean Air i Emirates dodatno otkazali letove za Zagreb

Korean Air, korejska nacionalna kompanija koja je pokrenula redovne letove za Zagreb u rujnu 2018. godine i o kojoj smo pisali detaljnu analizu, napravila je dodatne izmjene na liniji između Seoula i Zagreba.

Photo: Croatian Aviation

Osnivač SkyTeama odlučio je zatvoriti booking na brojnim linijama u svijetu pa tako naravno i za destinacije u Europi. Uz brojne druge, linija prema Zagrebu je također zatvorena za booking sve do 01. rujna ove godine. S obzirom da je Korean Air odlučio prošle zime prekinuti year-round operacije prema glavnom gradu Hrvatske, za očekivati je da kompanija ove godine ipak neće letjeti na ovoj liniji, s obzirom da je kraj redovnih sezonskih operacija bio planiran za kraj listopada ove godine.


Korejski nacionalni prijevoznik objavio je nedavno da je globalna kriza uzrokovana korona virusom nanijela veliku štetu ovoj kompaniji, te je upitno njeno djelovanje u budućnosti. Možemo se samo nadati da će se plavi zrakoplovi ponovno vratiti u Zagreb idućeg ljeta, Mi ćemo svakako pratiti promjene koje ova kompanija radi u svom rasporedu i o tome vas na vrijeme obavještavati.


Emirates je također napravio izmjene u redu letenja za Zagreb. Umjesto planirana 4 tjedna leta od 01.05., kompanija je potpuno ukinula liniju u svibnju i lipnju, te najavljuje dnevne letove između Dubaija i Zagreba tek od 01. srpnja ove godine.


Dok se stanje u svijetu ne normalizira, sve najave aviokompanija treba uzeti u obzir sa velikom dozom opreza.

bottom of page