top of page

Korean Air dolazi u Dubrovnik!

Korejski nacionalni avioprijevoznik, Korean Air, član SkyTeam alijanse, u studenome ove godine najavljuje nekoliko charter letova na liniji između Seula i Dubrovnika.

Korejski nacionalni avioprijevoznik, Korean Air, odradit će ukupno 6 letova između Seula i Dubrovnika u studenome ove godine za potrebe jedne južnokorejske korporacije. Ovu vijest primili smo prije nekoliko dana, zajedno sa zamolbom za pripomoć u organizaciji samih letova.


Korean Air u listopadu ove godine trebao je odraditi nekoliko charter letova i prema Zagrebu, no touroperator je odustao od istih, s obzirom na to da je potražnja za Hrvatskom bila neočekivano niska. Ipak, zrakoplove južnokorejskog avioprijevoznika zakupila je južnokorejska korporacija koja svoje djelatnike dovodi u Dubrovnik u studenome ove godine.

Na charter liniji između Seula i Dubrovnika najavljeni su zrakoplovi tipa B777-300ER koji u floti Korean Aira imaju kapacitet od 277 do 291 sjedala.


Letovi između Seula i Dubrovnika (uključujući i tzv. ferry letove, bez putnika), najavljeni su na sljedeće datume:

  • Seul - Dubrovnik - Seul / 04.11.

  • Seul - Dubrovnik / 09.11.

  • Dubrovnik - Seul / 10.11.

  • Seul - Dubrovnik / 14.11.

  • Dubrovnik - Seul / 15.11.

  • Seul - Dubrovnik - Seul / 20.11.

Podsjećamo, i prije izbijanja globalne pandemije, Korean Air je za potrebe svojih klijenata planirao charter letove između Seula i Dubrovnika (ljeto 2020. godine), no zbog same pandemije do realizacije planova nikad nije došlo, a zatim je ukinuta i redovna linija ovog prijevoznika između Zagreba i Seula.


Prije nekoliko dana objavili smo i vijest kako je touroperator otkazao charter letove Korean Aira za Zagreb najavljene ranije za listopad ove godine, te kako avioprijevoznik uvodi redovnu liniju prema Budimpešti čime se drastično smanjuje šansa za ponovnim uvođenjem redovne linije prema Zagrebu, više možete pročitati OVDJE.

bottom of page