Kontrola leta ide u štrajk, od subote moguća velika otkazivanja letova

Članovi Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja najavili su štrajk koji će započeti u četvrtak, 21. srpnja, u 7 sati ujutro. Ako dogovor ne bude postignut do subote, 23. srpnja, slijede značajna otkazivanja letova u hrvatskim zračnim lukama.

Photo: crocontrol.hr

Članovi Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja najavili su štrajk od ovog četvrtka koji će u prva dva dana imati utjecaj samo na prelete zrakoplova u zračnom prostoru Republike Hrvatske, pa putnici koji putuju prema i iz hrvatskih zračnih luka u prva dva dana štrajka neće osjetiti posljedice ove sindikalne akcije.


Međutim, ako dogovor ne bude postignut do subote, 23. srpnja, štrajk će se proširiti i na kontrolu letenja prisutnu na gotovo svim hrvatskim zračnim lukama (osim one u Zračnoj luci Osijek), od kada će kapaciteti svih zračnih biti smanjeni na 50 posto ukupno planiranih zrakoplova. Ako se to dogodi, od subote će u hrvatskim zračnim lukama (osim Osijeka) doći do značajnih poremećaja u prometu, što će za posljedicu imati velik broj otkazanih letova.


Pravo na štrajk je neupitno, no posljedice ovakve akcije mogle bi biti dalekosežne, ne samo na zračne luke i avioprijevoznike, nego i na sami turizam s obzirom na činjenicu da se nalazimo u samoj špici ljetne sezone te da velik broj gostiju upravo sada dolazi u Republiku Hrvatsku zračnim putem. S obzirom na to da će potencijalno doći do značajnog otkazivanja letova, te da će letovi koji ipak budu prometovati uglavnom biti popunjeni, putnici neće imati alternative kako bi došli ili otišli iz hrvatskih zračnih luka.


Avioindustrija nalazi se u velikim problemima diljem Europe, uglavnom zbog nedostatka radne snage, što se naravno osjeća i u hrvatskim zračnim lukama u vidu kašnjenja i otkazivanja letova, no ovakva akcija direktno će negativno utjecati na putnike prema i iz Republike Hrvatske.

Preostaje nam samo nadati se da će dogovor između navedenih strana biti postignut u prvih dva dana štrajka, te da će se tako spriječiti potencijalno katastrofalan utjecaj ove akcije od subote, 23. srpnja.


Što traže Sindikati?


Naime, članovi Sindikata predlažu korigiranje općeg dijela kolektivnog ugovora, što podrazumijeva optimalnu raspodjelu dnevnog i tjednog odmora. To bi bilo omogućeno uz ukidanje prekovremenih smjena te ukidanje pripravnosti na poziv, a sve u svrhu smanjenja rizika od povećanog stresa (tzv. burn out), dodaje se.


Također, ističu da nakon noćne smjene kontrolorima mora biti omogućen odmor od minimalno 48 sati te da za kraći odmor od 48 sati poslodavac mora dobiti pisani pristanak radnika, u što bi trebali biti uključeni svi zaposlenici koji rade operativno i u smjenama, a ne samo kontrolori.


Apel HSSKL-a je usmjeren i na usklađivanje koeficijenata s razinom inflacije, s obzirom na negativne gospodarske trendove uzrokovane pandemijom i nestabilnom situacijom na istoku Europe, što je omogućeno i regulativom EU koju već provodi većina zemalja Funkcionalnog bloka zračnog prostora Središnje Europe (FAB CE) u okruženju, poput Austrije, Mađarske, Slovenije i Češke.


"Poznato je da je naš posao jedan od najstresnijih na svijetu i da kontinuirano upozoravamo na preopterećenost i rizik od povećanog stresa. Zbog toga je potrebno što prije prilagoditi uvjete rada kako bi se spriječilo ugrožavanje sigurnosti zrakoplovnog prometa.


Smatramo da bi ispunjavanje naših zahtjeva trebalo biti na vrhu ljestvice prioriteta, zbog čega se ipak nadamo razumijevanju i dogovoru s Upravom Hrvatske kontrole zračne plovidbe, a sve kako bi, što je moguće prije, bio osiguran nesmetani rad svih zračnih luka", izjavio je Krešimir Rakoci, predsjednik Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja, koji okuplja 365 članova.


O štrajku se oglasila i Hrvatska kontrola zračne plovidbe


Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o. izvijestila je jutros, povodom najavljenog štrajka Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja, da je Uprava dosad prihvatila 33 zahtjeva HSSKL-a kojima su značajno unaprijeđena prava radnika, a posebno kontrolora zračnog prometa.


"Sve vrijeme kolektivnih pregovora Uprava je bila maksimalno konstruktivna ...te je prihvatila sve zahtjeve koje je bilo moguće prihvatiti bez ugrožavanja normalnog odvijanja svih operativnih procesa u HKZP-u", izvijestili su iz HKZP-a.


Kao primjer naveli su povećan broj dana godišnjeg odmora koji može iznositi i preko 35 radnih dana godišnje te dodatno povećanje broja dana rekreacijskog odmora kontrolora zračnog prometa na 15 kalendarskih dana, od kojih se 7 dana odnosi na program zbrinjavanja stresa koji financira poslodavac u hotelima i brojnim popratnim uslugama (npr. sistematski pregled i dr.), uvođenje dodatnih dana plaćenog dopusta, ukidanje smanjenja plaće za vrijeme privremenog prestanka valjanosti ovlaštenja i posebnih ovlasti itd.

Dodatno, Uprava je ponudila sindikatima i vrlo mjerljiva povećanje materijalnih prava svih radnika HKZP-a, točnije: povećanje plaće svim radnicima u visini od 5 posto, dodatno povećanje plaće svim kontrolorima zračnog prometa od 2 posto (dakle ukupno 7 posto), povećanje iznosa regresa na iznos od 7.000 kuna neto, povećanje iznosa naknade za trošak prijevoza do 1.500 kuna neto, povećanje iznosa jubilarnih nagrada za 50 posto - u rasponu od 6.000 do 33.000 kuna neto.


Sindikat djelatnika HKZP-a , kao drugi reprezentativni sindikat koji je sudjelovao u pregovorima, prihvatio je tu ponudu Uprave i potpisao Kolektivni ugovor. "Nažalost, HSSKL je odbio ponudu Uprave i prvo prekinuo postupak kolektivnih pregovora i najavio štrajk, a potom prekinuo i postupak mirenja koji se provodio sukladno zakonskoj obvezi prije provedbe štrajka", izvijestili su iz HKZP-a.