top of page

KLM uvodi Wi-Fi na linijama unutar Europe

Nizozemski KLM započeo je s uvođenjem Wi-Fi tehnologije na većem broju svojih zrakoplova tipa 737, internet je od danas dostupan i na određenim letovima KLM-a unutar Europe.

Da bi internet na letovima unutar Europe bio moguć, kompanija je sklopila poslovnu suradnju sa Viasatom, kompanijom specijaliziranom za komunikacijske tehnologije koja radi na razvoju ove usluge na zrakoplovima nizozemskog nacionalnog avioprijevoznika. U kratkom roku sistemi će biti instalirani na 18 zrakoplova tipa B737-800 koji u ljetnoj sezoni prometuju i prema Zagrebu i prema Splitu.

"KLM nastavlja ulagati u svoj on-board proizvod kako bi mogao zadovoljiti očekivanja svojih putnika, osobito u ovo krizno vrijeme, internet na letu je danas iznimno tražena opcija i želimo ju pružiti svim našim putnicima. Ova je usluga do sada bila dostupna samo na interkontinentalnim letovima, no s obzirom na sklopljenu suradnju sa Viasatom, internet ćemo omogućiti i našim putnicima na letovima unutar Europe" izjavio je Boet Kreiken, EVP Customer Experiencea u KLM-u

Internetska veza moguća je s obzirom na to da se putnici na letu direktno povezuju na Viasatov europski satelit. Tijekom leta KLM će svojim putnicima ponuditi tri internet opcije: Messaging, Surf i Stream.


Messaging opcija putnicima omogućuje slanje i primanje poruka putem popularnih aplikacija kao što su WhatsApp, Facebook Messenger, WeChat i slično, bez naknade! Oni koji žele više, mogu se odlučiti za opciju Surf ili Stream koja se dodatno naplaćuje. Online gledanje filmova dostupno je preko opcije Stream, dok opcija Surf omogućuje bezbrižno surfanje internetom, online kupnju i sl. Putnici ove opcije mogu odabrati i platiti na samom letu putem KLM Portala.


KLM Portal omogućuje, uz pristup internetu, i opcije upgradea na sljedećem ili povratnom letu, usluge u slučaju kašnjenja ili otkazivanja leta i slično. U slučaju da putnik zbog kašnjenja sumnja da neće stići na sljedeći let, putem spomenutog portala moguće je promijeniti nastavak putovanja na prvi sljedeći dostupan let.


Nakon povezivanja na Wi-Fi, osim besplatnih poruka na ranije spomenutim aplikacijama, putnici imaju besplatan pristup KLM službenoj web stranici i mobilnoj aplikaciji.


Podsjećamo, KLM već nudi opciju interneta na interkontinentalnim letovima, na zrakoplovima tipa B787 i A330, a trenutno se radi na instaliranju opreme na zrakoplove tipa B777. Trenutno je 81% flote namijenjene za interkontinentalna putovanja opremljeno opcijom koja omogućuje internet na letu, dok se do početka 2022. godine očekuje da će svi širokotrupni zrakoplovi nuditi ovu opciju.


Nizozemski KLM dva puta dnevno prometuje između Amsterdama i Zagreba, a obnovljen je promet i na liniji između Amsterdama i Splita.

bottom of page