top of page

KLM u vrijeme blagdana uvodi liniju Amsterdam - Split

Nizozemski nacionalni avioprijevoznik u prosincu ove i siječnju sljedeće godine nakratko će uspostaviti liniju Amsterdam - Split.

Najstarija zrakoplovna kompanija na svijetu, nizozemski KLM, u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana prometovat će na liniji Amsterdam - Split.


KLM do sada zimi nije prometovao prema Splitu, no uvođenje ove linije je potpuno logično, osobito sada u vrijeme globalne pandemije kada je broj međunarodnih linija značajno smanjen i putnici nemaju velik izbor konekcijskih letova.


Liniju Amsterdam - Split KLM je pokrenuo 04. srpnja, prometujući na njoj 7 puta tjedno, a od početka kolovoza na liniji je bilo čak 13 letova tjedno. U rujnu i listopadu operacije su smanjene na 3 leta tjedno, a s krajem listopada linija je završila s prometovanjem za ovu ljetnu sezonu.

U prosincu ove i siječnju iduće godine KLM će odraditi 14 operacija između Amsterdama i Splita

KLM će nakratko ponovno pokrenuti ovu liniju u prosincu ove i siječnju sljedeće godine. Četiri leta najavljena su za kraj prosinca, te 3 za sami početak siječnja.

Amsterdam i Split bit će povezani direktnim letovima u subotu, 19.12., nedjelju, 20.12., srijedu, 23.12., nedjelju, 27.12., subotu, 02.01., nedjelju, 03.01. te četvrtak, 07.01. Na svim letovima najavljeni su zrakoplovi tipa E190 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 100 sjedala. Zrakoplovi će iz Amsterdama u Split slijetati oko podneva.


Podsjećamo, ovo je drugi avioprijevoznik koji će se u vrijeme blagdana nakratko vratiti u Split, prije dva dana objavili smo vijest o Edelweissu koji će u isto vrijeme prometovati na liniji Zurich - Split.


Edelweiss u prosincu i siječnju povezuje Zurich i Split!


KLM će se nakon 07. siječnja 2021. povući iz Splita te će liniju iz Amsterdama ponovno uspostaviti od 01. svibnja. Ista je najavljena do kraja ljetnog reda letenja sljedeće godine i karte su u prodaji na službenim stranicama aviokompanije.

bottom of page