top of page

KLM u prosincu više od 70 letova prema Splitu i Zagrebu!

Nizozemski nacionalni avioprijevoznik, najstarija aviokompanija na svijetu, KLM Royal Dutch Airlines, u prosincu nastavlja svakodnevno prometovati prema Zagrebu te obnavlja promet između Splita i Amsterdama!

KLM Zagreb Amsterdam

Nizozemski KLM i u prosincu nastavlja svakodnevno prometovati između Amsterdama i Zagreba, a zbog povećane potražnje u vrijeme oko Božića i Nove godine, baš kao i prošle zime, KLM će obnoviti promet između Splita i Amsterdama.


Dva dnevna leta za Zagreb

Zrakoplovi KLM-a i ovog će mjeseca svakodnevno slijetati u zagrebačku zračnu luku. Najavljena su dva leta dnevno, pri čemu je samo jedan dnevni let najavljen za 26. prosinac. S početkom zimskog reda letenja KLM na liniji prema Zagrebu koristi zrakoplove iz Embraer flote, pa se po tom pitanju stvari ne mijenjaju ni u prosincu.


Jutarnji polazak iz Zagreba za Amsterdam uglavnom se obavlja sa zrakoplovom tipa E175, kapaciteta 88 sjedala, a tako će biti gotovo cijeli mjesec, izuzev razdoblja oko Božića kada su najavljeni zrakoplovi većeg kapaciteta, tipa E190. Upravo su zrakoplovi tipa E190 kapaciteta 100 sjedala najavljeni na popodnevnoj rotaciji iz Zagreba za Amsterdam, no u razdoblju od 06. do 17.12. na toj će se rotaciji također koristiti manji zrakoplovi tipa E175. U drugoj polovici mjeseca na popodnevnom će letu ponovno biti dostupno 100 sjedala po smjeru.

KLM će ovog prosinca obaviti 40 povratnih letova sa zrakoplovima tipa E175 prema Zagrebu (7.040 sjedala), te 21 povratni let sa zrakoplovima tipa E190 (4.200 sjedala). Time će ovaj poznati avioprijevoznik na liniji između Zagreba i Amsterdama ovog mjeseca ponuditi čak 11.240 sjedala!

KLM za Božić i Novu godinu u Splitu!

Zrakoplovi KLM-a vratit će se u drugoj polovici prosinca i u splitsku zračnu luku. Najavljeni su letovi pred Božić i Novu godinu, a što se tiče prosinca, najavljeno je 6 povratnih letova, tri sa zrakoplovima tipa B737-700 te tri sa zrakoplovima tipa B737-800. Time će KLM ponuditi 1.968 sjedala između Splita i Amsterdama u ovom mjesecu, te dodatno raspoloživa sjedala na početku siječnja sljedeće godine.


KLM je nakon uvođenja drugog dnevnog leta prema Zagrebu dominantan prijevoznik i razmjerno velik broj putnika bira usluge ovog avioprijevoznika za putovanje između dva grada, ali i za nastavak putovanja prema drugim odredištima u Europi i svijetu. Na ovoj smo liniji putovali i mi u listopadu ove godine, naš putopis možete pročitati OVDJE.

Croatia Airlines svakodnevno za Amsterdam

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik, Croatia Airlines, nastavlja svakodnevno prometovati između Amsterdama i Zagreba. Letovi iz Zagreba polijeću u jutarnjim satima, po dolasku zrakoplova iz Sarajeva, Splita i Dubrovnika, pa je iz tih gradova moguće nastaviti putovanje prema glavnom gradu Nizozemske.


Prema dostupnim informacijama, Croatia Airlines će većinu svojih letova u prosincu obaviti sa zrakoplovima tipa A319. Na svega dva datuma najavljen je manji zrakoplov tipa DashQ400 i to danas, 01. prosinca, te 08.12. UZ ranije spomenuti KLM, Croatia Airlines će ovog mjeseca na svojim letovima ponuditi dodatnih 8.368 sjedala između Amsterdama i Zagreba!

Croatia Airlines Amsterdam
A320 Croatia Airlinesa u Amsterdamu, photo: P.Stam

bottom of page