top of page

KLM povećava kapacitet prema Hrvatskoj

Nizozemska nacionalna aviokompanija, KLM Royal Dutch Airlines, u srpnju značajno povećava kapacitet prema tri hrvatske zračne luke - Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

Baš kao i prošlog ljeta, KLM u srpnju značajno povećava broj tjednih operacija i kapacitet na linijama iz Amsterdama prema hrvatskim zračnim lukama.


KLM će u srpnju nastaviti prometovati dva puta dnevno između Zagreba i Amsterdama, no doći će do značajnog povećanja kapaciteta. Naime, do sada su na liniji između dva grada prometovali zrakoplovi tipa E190, no sada će na dva dnevna leta prometovati zrakoplovi tipa B737-700 te B737-800.


Naime, zrakoplovi tipa E190 imaju kapacitet od 100 sjedala, dok zrakoplovi iz Boeing obitelji imaju 132 odnosno 186 sjedala.


Dok će broj tjednih operacija između Zagreba i Amsterdama ostati isti, broj tjednih letova povećat će se prema Zračnoj luci Dubrovnik.


Naime, do sada je na ovoj liniji od početka ljetnog reda letenja KLM prometovao samo subotom i nedjeljom, no od početka srpnja ova će linija biti u prometu svakodnevno, također sa zrakoplovima tipa B737-800.


KLM prema Splitu već sada prometuje svakodnevno, no radnim danima uglavnom s Embraer flotom. Od početka srpnja između dva grada prometovat će zrakoplovi tipa B737-800 i B737-700, a broj dnevnih letova će s jednog povećati na dva, pa čak i tri dnevna leta.

Nizozemski će prijevoznik u srpnju imati čak šest dnevnih letova prema tri hrvatske zračne luke, nudeći pritom široku mrežu konekcija preko svog čvorišta u Amsterdamu.


Zrakoplovi KLM-a tipa B737-700 i B737-800 koji će od srpnja svakodnevno dolaziti u hrvatske zračne luke imaju konfiguraciju 3-3, za razliku od Embraer flote koja je 2-2 konfiguraciji, a nizozemski avioprijevoznik na svojim letovima nudi i poslovnu klasu.


Naše iskustvo putovanja KLM-om iz listopada prošle godine možete pročitati OVDJE.

bottom of page