top of page

KLM i u studenome dva puta dnevno između Zagreba i Amsterdama

Nizozemska nacionalna aviokompanija, KLM Dutch Airlines, i u studenom ove godine namjerava prometovati dva puta dnevno između Zagreba i Amsterdama!

KLM Royal Dutch Airlines, najstarija aviokompanija na svijetu, do kraja listopada odnosno ljetnog reda letenja prometuje dva puta dnevno između Zagreba i Amsterdama. Na liniji između dva grada trenutno prometuju zrakoplovi iz Boeing B737 obitelji, a sve češće kompanija prema Zagrebu šalje verzije - 700 koje mogu prihvatiti nešto manji broj putnika u odnosu na verziju -800, što je i očekivano s obzirom na to da se bližimo samom kraju ljetne sezone.


KLM će i u studenome ove godine nastaviti prometovati dva puta dnevno između Zagreba i Amsterdama, što je odlična vijest za sve one koji koriste Amsterdam kao transferno čvorište, kao i široku mrežu linija KLM-a prema ostalim odredištima u Europi i svijetu.

Letovi će se u zimskom redu letenja odvijati sa zrakoplovima manjeg kapaciteta, tipa Embraer E175 te E190, kapaciteta 88 odnosno 100 putnika.


Uz dva leta KLM-a, na liniji između Zagreba i Amsterdama u zimskom će redu letenja prometovati i Croatia Airlines, koja, za razliku od prošlogodišnjeg zimskog reda letenja, ove zime planira koristiti zrakoplove tipa A319 kapaciteta 144 sjedala, dok su u prošlogodišnjem zimskom redu letenja na ovoj liniji prometovali zrakoplovi manjeg kapaciteta - DashQ400 sa 76 sjedala. Kompanija će zasigurno mijenjati tip zrakoplova na ovoj liniji sukladno samoj potražnji.


Ove zime između glavnih gradova Hrvatske i Nizozemske na raspolaganju ćemo imati tri dnevna leta, a kako redovnih letova prema Amsterdamu neće biti iz drugih hrvatskih zračnih luka, većina će putnika iz drugih krajeva Hrvatske presjedati u Zagrebu s domaćih linija dalje na letove KLM-a ili Croatia Airlinesa.

U suradnji s ovom poznatom aviokompanijom, organizirali smo putovanje u Amsterdam redovnom linijom KLM-a iz Zagreba krajem ovog mjeseca pa ćemo na samom početku studenog objaviti detaljan izvještaj.


Podsjećamo, u ovogodišnjem ljetnom redu letenja, u samoj špici ljetne sezone, KLM je prometovao čak tri puta dnevno za Split, dva puta dnevno za Zagreb te jednom dnevno za Dubrovnik, manji broj tjednih letova KLM je imao čak i u rekordnoj 2019. godini!

bottom of page