top of page

KLM do kraja listopada redovno za Split, najavljeni letovi za prosinac!

Nizozemska nacionalna aviokompanija, KLM Royal Dutch Airlines, o čijem smo redu letenja prema Zagrebu pisali prije nekoliko dana, uskoro zaključuje svoj ljetni red letenja te obustavlja promet prema jadranskim zračnim lukama - Splitu i Dubrovniku.

Nizozemski nacionalni avioprijevoznik između Splita i Amsterdama prometuje od početka ljetnog reda letenja, a u samoj špici sezone na ovoj je liniji prometovao čak tri puta dnevno! Zanimljivo, broj tog trećeg dnevnog leta bio je KL1950.


KLM i u listopadu ima značajan broj tjednih rotacija između Amsterdama i Splita, još uvijek su dostupna dva leta dnevno a na liniji prometuju zrakoplovi tipa B737-800 i B737-700. Tako će biti sve do 30. listopada kada će KLM zaključiti operacije prema Zračnoj luci Split u ovogodišnjem ljetnom redu letenja.

No KLM neće čekati sljedeću ljetnu sezonu da bi se vratio u Split. Baš kao i prošle zime, nizozemski će avioprijevoznik nakratko uspostaviti liniju između Amsterdama i Splita, u vrijeme najveće potražnje - oko Božića i Nove godine.


Najavljeno je 8 povratnih letova u razdoblju od 23. prosinca 2021. do 02. siječnja 2022. godine, jedan let više u odnosu na prošlu zimsku sezonu. KLM je prošle godine u istom razdoblju prometovao na ovoj liniji koristeći zrakoplove manjeg kapaciteta, tipa E190, dok su ove zime najavljeni zrakoplovi tipa B737-800.


U razdoblju oko božićno - novogodišnjih praznika KLM će ponuditi ukupno 2.880 sjedala između Amsterdama i Splita, a s obzirom na datume zakazanih letova navedenih niže, bit će to odlična opcija za putovanje turista u vrijeme blagdana prema Splitu, kao i za one koji iz Splita žele putovati za blagdane van zemlje.

Najavljeni su letovi 23., 24., 26., 27., 30. i 31. prosinca te 01. i 02. siječnja.

KLM je tek ove ljetne sezone obnovio promet prema dubrovačkoj zračnoj luci pa, potpuno očekivano, nema najavljenih letova između Amsterdama i Dubrovnika u predstojećem zimskom redu letenja.

Podsjećamo, KLM nastavlja dva puta dnevno prometovati prema Zagrebu, što je ujedno i jedina cjelogodišnja linija nizozemskog avioprijevoznika prema Hrvatskoj. Nakon 8 povratnih letova prema Splitu u prosincu i siječnju, ovaj će se prijevoznik vratiti u Split tek krajem travnja sljedeće godine.

bottom of page