top of page

Kaos na letu Ryanaira za Charleroi - 15 putnika izbačeno iz zrakoplova

Danas je na letu Ryanaira iz Zagreba za Brussels Charleroi došlo do većih problema. Zrakoplov je kasnio s polijetanjem gotovo dva sata, a s leta je izbačeno čak 15 putnika.

Kako javlja Jutarnji list, čija je novinarka bila na spomenutom letu, u 16:30 sati na izlazu 28 započeo je ukrcaj na let za Charleroi, broj leta FR4983. Putnici su se smjestili u samu kabinu zrakoplova kada je kabinsko osoblje kompanije zamolilo 15 osoba da pokupe svoje stvari i napuste zrakoplov. Novinarka Jutarnjeg navodi kako je putnicima rečeno da se u zrakoplovu nalaze ilegalno, što god to značilo.


Nakon što su spomenuti putnici udaljeni sa zrakoplova, kapetan se obratio ostalim putnicima te ih obavijestio da zbog pogreške svi moraju napustiti zrakoplov i ponovno proći prijavu na sami let. Naravno, među putnicima je u tom trenutku došlo do velikog negodovanja.

Sat vremena nakon prvog ukrcaja putnici su ponovno ušli u kabinu zrakoplova, naravno bez 15 putnika koji su otišli s policijskom pratnjom. U 18 sati i 15 minuta zrakoplov je napokon poletio prema Charleroiu, s gotovo dva sata kašnjenja!


Policija objavila pojašnjenje


"Oko 16.35 sati zaposlenici zrakoplovne kompanije zamolili su 14 putnika da napuste prostor zrakoplova koji je trebao poletjeti za Bruxelles zbog neispunjavanja trenutnih pravila pružatelja usluge prijevoza, da bi zatim svi putnici napustili prostor zrakoplova također na zahtjev zaposlenika poradi obavljanja dodatnih provjera i zadovoljavanja uvjeta kompanije. Po obavljenoj dodatnoj provjeri, 156 putnika je zrakoplovom napustilo prostor zračne luke, dok 14 putnika nije zadovoljilo uvjete putovanja. Policijski su službenici od strane zrakoplovne kompanije pozvani na mjesto događaja u slučaju mogućeg protupravnog ponašanja kojeg nije bilo te nije bilo te nije bilo potrebe za policijskim postupanjem", rekli su iz PU zagrebačke.


Iz propćenja je moguće zaključiti samo jedno - netko nije odradio svoj posao! Kako je moguće da se u zrakoplovu, nakon prijave na let, sigurnosne kontrole, granične kontrole i samog boardinga u zrakoplovu nađu osobe koje ne ispunjavaju uvjete usluge prijevoza? Neovisno o tome da li se to odnosi na trenutne kovid mjere, potrebnu dokumentaciju ili nešto treće? Netko je zasigurno propustio odraditi svoj posao kako treba u ovom lancu čime je došlo do velikog propusta.


Poslan je upit i Ryanairu, no poznavajući ovog avioprijevoznika, on uglavnom na negativne vijesti ne reagira.

bottom of page