Kanada otvara granice, KLM nudi velik broj linija

Updated: Sep 8, 2021

Od danas, 07. rujna, na snazi su nova, liberalnija pravila za putovanja iz Europe u Kanadu. Putnici koji iz Europe žele putovati u ovu zemlju to od danas mogu učiniti uz potvrdu o cijepljenju ili uz negativan PCR test.

Svi putnici koji od danas iz Europe dolaze u Kanadu više ne moraju u samoizolaciju u slučaju da imaju potvrdu o cijepljenju ili negativan nalaz PCR testa. Kanadsko nadležno ministarstvo priznaje cjepiva sljedećih proizvođača: Pfizer-BioNTech, Moderna, Johnson&Johnson te AstraZeneca.


S druge strane, nizozemska nacionalna aviokompanija odlučila je promptno reagirati na ovu odluku te nudi velik broj tjednih letova iz Amsterdama prema nekoliko kanadskih gradova. Iz kompanije kažu kako je razvijena mreža odredišta ključna u strategiji izlaska iz COVID-19 krize, pritom imajući za cilj odlično pozicioniranje kompanije na svjetskom tržištu.


Pieter Elbers, predsjednik i glavni izvršni direktor KLM-a je izjavio sljedeće: „Oduševljeni smo što kanadska vlada daje dobar primjer dopuštajući cijepljenim ljudima da ponovno putuju. Zahvaljujući odluci za ublažavanjem postojećih ograničenja, možemo ponovno učiniti ono što najbolje radimo: povezati ljude i pružiti im nezaboravno putničko iskustvo. Naši se kupci sada mogu ponovno sastati sa svojim obiteljima u Kanadi ili poslovati licem u lice. Mogućnost prijevoza putnika do različitih kanadskih odredišta važna je prekretnica i još jedan korak na putu oporavka. Nadamo se da će ograničenja putovanja u i iz SAD-a također uskoro biti ukinuta.”

Zahvaljujući velikom broju tjednih letova prema Hrvatskoj (dva dnevna leta prema Zagrebu, dva dnevna leta prema Splitu te pet tjednih letova prema Dubrovniku), KLM nudi mogućnost konekcija preko Amsterdama za:

  • Vancouver, četiri puta tjedno, utorkom, četvrtkom, petkom i subotom,

  • Toronto, svakodnevno,

  • Montreal, četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom,

  • Calgary, svakodnevno,

  • Edmonton (via Calgary), dva puta tjedno, četvrtkom i subotom.

Mreža odredišta KLM-a u Hrvatskoj i Kanadi

Na svim linijama prema Kanadi nizozemski avioprijevoznik koristi zrakoplove većeg kapaciteta. Za Montreal, Calgary, Vancouver i Edmonton Airbus A330-300, dok prema Torontu svakakog dana prometuju zrakoplovi tipa B787-10 i B777-200ER.