top of page

Kakve cijene Croatia Airlines nudi na ponovno uspostavljenim linijama?

Dan nakon što smo objavili da Croatia Airlines ponovno pokreće letove prema 7 međunarodnih destinacija, povećavajući tako mrežu destinacija u Europi na čak 11 odredišta, istražili smo cijene aviokarata na navedenim linijama.

Kao referentni tjedan uzeli smo razdoblje od ponedjeljka, 15.06., do petka, 26.06. U prva dva tjedna ponovnog prometovanja veliki broj hrvatskih državljana koji se nalaze van zemlje htjeti će putovati u domovinu, no vjerojatno će biti demotivirani cijenama karata. Nakon što pročitate članak, biti će vam jasno i zašto. Sve cijene pronašli smo na službenim stranicama Croatia Airlinesa, te se odnose na direktne letove.


Linija Zagreb - Amsterdam uvedena je ranije, u svibnju, te prometuje svakodnevno. U slučaju da kupujete kartu Amsterdam - Zagreb - Amsterdam u ranije spomenutom razdoblju, za to ćete morati izdvojiti 2156 HRK, odnosno čak 285 EUR. Ista cijena vrijedi i u suprotnom smjeru, na liniji Zagreb - Amsterdam - Zagreb. Jednomsjerne karte kreću se od 1684 HRK, odnosno 222 EUR.


Linija Zagreb - Copnehagen uvedena je ponovno od 01. lipnja. Najjeftinija povratna karta na liniji Zagreb - Copenhagen - Zagreb iznosi 2487 HRK (328 EUR), a ukoliko kupujete kartu na liniji Copnehagen - Zagreb - Copenhagen, za nju ćete morati izdvojiti čak 3259 HRK (430 EUR). Za usporedbu, u listopadu i studenome prošle godine za te ste novce mogli kupiti povratnu kartu i ljetovati usred zime na Thailandu.


Linija Zagreb - Zurich uskoro će ponovno biti u prometu. I na ovoj liniji cijene su poprilično visoke. Povratnu kartu Zagreb - Zurich - Zagreb platiti ćete najmanje 2155 HRK (284 EUR), a na liniji Zurich - Zagreb - Zurich karta će vas koštati čak 2894 HRK (381 EUR).


Linija Zagreb - Munchen ponovno će biti u prometu od 15.06. Za najjeftiniju kartu na relaciji Zagreb - Munchen - Zagreb izdvojiti ćete 2323 HRK (306 EUR), dok je povratna karta na liniji Munchen - Zagreb - Munchen skuplja i iznosi 2552 HRK (336 EUR).


Linija Zagreb - Sarajevo također se uvodi 15.06. Najpovoljnija povratna karta na relaciji Zagreb - Sarajevo - Zagreb iznosi 995 HRK (131 EUR), a ista cijena vrijedi i u suprotnom smjeru.


Linija Zagreb - London u prometu će biti od ponedjeljka, 15.06. Najpovoljnija povratna karta na liniji Zagreb - London - Zagreb iznosi 2493 HRK (329 EUR), a u suprotnom smjeru, London - Zagreb - London, 2675 HRK (353 EUR). Vjerujemo kako će hrvatski državljani u Velikoj Britaniji još malo pričekati na povratak u zemlju, s obzirom da su cijene direktnih letova, baš kao i iz Copenhagena, Zuricha, Munchena i Amsterdama iznimno visoke.


Linija Zagreb - Dublin ponovno se uvodi od utorka, 16.06. Povratna karta na liniji Zagreb - Dublin - Zagreb iznosi minimalno 3125 HRK (412 EUR), dok u obratnom smjeru, na liniji Dublin - Zagreb - Dublin, najpovoljnija povratna karta iznosi 3469 HRK (457 EUR). Iznimno puno, uz napomenu da je najjeftinija klasa gotovo rasprodana pa će uskoro cijena biti još viša.


Linija Zagreb - Rim (via Split) u prometu je od 15.06. Iako ova linija ima zaustavljanje u Splitu, te je time put do Rima dodatno produžen, cijena povratne karte Zagreb - Rim - Zagreb iznosi čak 2970 HRK (391 EUR)! U suprotnom smjeru (Rim - Zagreb - Rim) cijena je ista.


Linija Zagreb - Brussels također će ponovno biti u prometu. Za povratnu kartu Zagreb - Brussels - Zagreb morati ćete izdvojiti minimalno 2710 HRK (357 EUR), dok povratna karta na liniji Brussels - Zagreb - Brussels iznosi 2733 HRK (360 EUR).


Posljednja, linija Zagreb - Beč, u prvom tjednu ponovnih operacija prometovati će svega dva puta tjedno. Za povratnu kartu na liniji Zagreb - Beč - Zagreb minimalno ćete platiti 2406 HRK (317 EUR), dok je u suprotnom smjeru (Beč - Zagreb - Beč) povratna karta nešto povoljnija i iznosi 2123 HRK (280 EUR).


Iako smo se svi radovali ponovnom uvođenju međunarodnih linija, putovati zrakoplovom za sada će većini biti financijski nedostižno. Nadamo se kako će Croatia Airlines u vrlo skorom razdoblju korigirati svoje cijene i time omogućiti većini povratak u Hrvatsku, ili omogućiti putnicima iz Hrvatske putovanje u neku od spomenutih destinacija. Dok se to ne dogodi, svi oni koji moraju putovati prema ili iz Hrvatske, koristit će druge načine prijevoza, ili kombinirati jeftinije aviokarte (jedno ili više presjedanja) kako bi stigli do svojih odredišta.

bottom of page