Jung Sky planira uspostaviti vlastitu organizaciju održavanja zrakoplova!

Nakon rekordno uspješnog trećeg kvartala ove godine te sukladno planovima za povećanjem flote, aviokompanija Jung Sky koja djeluje na tržištu poslovne avijacije u svoje je redove na poziciju tehničkog direktora dovela Davora Bujana te tako najavila uspostavljanje vlastite organizacije održavanja zrakoplova.

Bujan u Jung Sky dolazi nakon više od 18 godina provedenih u Croatia Airlinesu gdje je posljednjih godina proveo na poziciji tehničkog direktora odgovornog za organizacije održavanja te kontinuirane plovidbenosti zrakoplova.

"Prošlo je 11 godina otkako je Jung Sky osnovan, a tijekom tog perioda kompanija je uspostavila zadovoljavajuću razinu stabilnosti i uspješnosti operacija“, izjavio je Krešimir Vlašić, direktor operativnog poslovanja

Međutim, cijelu svoju povijest Jung Sky je ovisan o vanjskim organizacijama održavanja svojih zrakoplova što povećava troškove te kontinuirano utječe na fleksibilnost operacija i raspoloživost zrakoplova, a u trenutku kada povećamo flotu problem će postati još izraženiji. Dovođenjem Davora Bujana napravili smo prvi korak prema rješavanju ovog pitanja jer radi se o stručnjaku s velikim iskustvom u uspostavljanju i superviziji organizacija odražavanja zrakoplova, a riječ je o procesu koji je definiran izuzetno kompleksnim regulatornim zahtjevima.

Davor Bujan, tehnički direktor Jung Sky-a

Vlašić napominje kako je primarni cilj tijekom sljedeće godine uspostaviti organizaciju osnovnog, odnosno linijskog održavanja, dok bi prve aktivnosti kompleksnijeg, baznog održavanja slijedile u najkraćem mogućem roku. U Jung Skyu se nadaju da bi to moglo biti do kraja iduće godine iako se vremenskim rokovima ne opterećuju.


Veliki je izazov izgraditi projekt poput ovoga 'od nule' i sretan sam što imam priliku utjecati na nešto što je za poslovanje kompanije i njezinu strategiju rasta tako veliko i značajno“, izjavio je Davor Bujan, tehnički direktor i najnovije pojačanje Jung Skya.


Podsjetimo, treći kvartal ove godine za Jung Sky je bio najuspješniji kvartal u 11 godina kompanije. Flotu Jung Skya u ovom trenutku čine dva zrakoplova tipa Cessna 525A CJ2.