top of page

Jung Sky planira uspostaviti vlastitu organizaciju održavanja zrakoplova!

Nakon rekordno uspješnog trećeg kvartala ove godine te sukladno planovima za povećanjem flote, aviokompanija Jung Sky koja djeluje na tržištu poslovne avijacije u svoje je redove na poziciju tehničkog direktora dovela Davora Bujana te tako najavila uspostavljanje vlastite organizacije održavanja zrakoplova.

Bujan u Jung Sky dolazi nakon više od 18 godina provedenih u Croatia Airlinesu gdje je posljednjih godina proveo na poziciji tehničkog direktora odgovornog za organizacije održavanja te kontinuirane plovidbenosti zrakoplova.

"Prošlo je 11 godina otkako je Jung Sky osnovan, a tijekom tog perioda kompanija je uspostavila zadovoljavajuću razinu stabilnosti i uspješnosti operacija“, izjavio je Krešimir Vlašić, direktor operativnog poslovanja

Međutim, cijelu svoju povijest Jung Sky je ovisan o vanjskim organizacijama održavanja svojih zrakoplova što povećava troškove te kontinuirano utječe na fleksibilnost operacija i raspoloživost zrakoplova, a u trenutku kada povećamo flotu problem će postati još izraženiji. Dovođenjem Davora Bujana napravili smo prvi korak prema rješavanju ovog pitanja jer radi se o stručnjaku s velikim iskustvom u uspostavljanju i superviziji organizacija odražavanja zrakoplova, a riječ je o procesu koji je definiran izuzetno kompleksnim regulatornim zahtjevima.

Davor Bujan, tehnički direktor Jung Sky-a

Vlašić napominje kako je primarni cilj tijekom sljedeće godine uspostaviti organizaciju osnovnog, odnosno linijskog održavanja, dok bi prve aktivnosti kompleksnijeg, baznog održavanja slijedile u najkraćem mogućem roku. U Jung Skyu se nadaju da bi to moglo biti do kraja iduće godine iako se vremenskim rokovima ne opterećuju.


Veliki je izazov izgraditi projekt poput ovoga 'od nule' i sretan sam što imam priliku utjecati na nešto što je za poslovanje kompanije i njezinu strategiju rasta tako veliko i značajno“, izjavio je Davor Bujan, tehnički direktor i najnovije pojačanje Jung Skya.


Podsjetimo, treći kvartal ove godine za Jung Sky je bio najuspješniji kvartal u 11 godina kompanije. Flotu Jung Skya u ovom trenutku čine dva zrakoplova tipa Cessna 525A CJ2.

bottom of page