top of page

Još jedna ruska aviokompanija: Nordwind obavio prvi let prema Puli!

Ruski Nordwind, niskotarifna aviokompanija sa središtem u Moskvi, na zračnoj luci Sheremetyevo, danas je obavila prvi let na novoj liniji prema Zračnoj luci Pula.

Photo: Nordwind/FB

Zrakoplov tipa A321-231 (reg. oznake VP-BHN) star 14 godina, sletio je u pulsku zračnu luku danas u 16 sati i 20 minuta, nakon 3 sata leta iz Moskve.


Radi se o prvom letu ove ruske niskotarifne aviokompanije prema pulskoj zračnoj luci koja je za prvi let koristila veći zrakoplov od planiranog, kapaciteta 220 sjedala. Linija će nastaviti prometovati jednom tjedno, svake srijede, s popodnevnim dolaskom i polaskom iz Pule.

Najavljene linije istog prijevoznika prema Zagrebu i Dubrovniku

Isti avioprijevoznik planira uskoro planira pokrenuti i redovnu liniju između Moskve i Zagreba. Iako su letovi bili najavljeni već u listopadu, pa zatim na početku ove godine, do realizacije još nije došlo.


Prvi let na novoj liniji prema Zagrebu najavljen je za 30. travnja, a već od početka svibnja najavljena su dva leta tjedno, ponedjeljkom i petkom.

Uz Pulu i Zagreb, najavljena je i nova linija ovog prijevoznika prema Zračnoj luci Dubrovnik, no tek od početka lipnja, također jednom tjedno.


Uz S7 i Aeroflot, ovo je treća ruska aviokompanija koja će ovog ljeta obavljati redovni međunarodni promet između Rusije i Hrvatske.

bottom of page