top of page

ITA Airways na ljeto u Dubrovniku i Splitu

Nova talijanska aviokompanija, ITA Airways, najavila je redovne operacije prema dubrovačkoj i splitskoj zračnoj luci.

Baš kao što je to bio slučaj i sa Alitalijom, ITA Airways u nadolazećem ljetnom redu letenja najavljuje dvije linije prema Hrvatskoj - iz Rima prema Splitu i Dubrovniku. Planirani broj operacija gotovo je identičan onome Alitalije, čije je poslovanje doslovno samo nastavila ITA Airways.


Jedina razlika jest tip zrakoplova. Naime, posljednjih je ljetnih sezona Alitalia prema Hrvatskoj koristila uglavnom zrakoplove iz Embraer flote, dok ITA Airways planira operacije sa zrakoplovima iz A320 obitelji, tipa A319 i A320, kapaciteta od 144 do 180 sjedala.

Linija između Splita i Rima u prometu će biti jednom tjedno, svakog četvrtka kroz kolovoz, dok će linija talijanskog avioprijevoznika između Dubrovnika i Splita biti u prometu također jednom tjedno kroz kolovoz, svakog utorka.


Osim ITA Airwaysa, na liniji između Splita, Dubrovnika i Rima prometuju i drugi avioprijevoznici; Croatia Airlines, španjolski Vueling i mađarski Wizz Air.


Šanse da se ITA Airways pojavi i u drugim hrvatskim zračnim lukama s redovnom linijama su izrazito male, osobito nakon što je Ryanair uveo redovnu liniju između Zagreba i Rima, na kojoj već prometuje i Croatia Airlines.


Karte za dvije navedene linije su u prodaji na službenoj stranici avioprijevoznika a kreću se već od 54 eura za jedan smjer.

bottom of page