top of page

Inauguralni let Delta Air Linesa iz New Yorka (JFK) za Dubrovnik

Prošlo je manje od 24 sata od prvog dolaska United Airlinesa u Dubrovnik, a u Hrvatsku je sletjela još jedna američka aviokompanija, također iz New Yorka!

24 godine star Boeing 767-300ER Delta Air Linesa, registarske oznake N188DN, u 10 sati i 51 minutu sletio je u Zračnu luku Dubrovnik iz New Yorka (Zračna luka John F. Kennedy) na svom prvom, inauguralnom letu koji je trajao 7 sati i 50 minuta.


Navedeni zrakoplov ovog avioprijevoznika ima kapacitet od 226 sjedala, a kako doznajemo iz zračne luke, Boeing 767-300ER je gotovo rasprodan - u Dubrovnik je prvim letom Delte iz New Yorka doputovalo 224 putnika!

Prvi let Delta Air Linesa iz New Yorka za Dubrovnik

Delta će, baš kao i United, povezivati Dubrovnik i New York 4 puta tjedno, pa će između dva grada do početka listopada biti dostupno čak 8 tjednih letova što je i više nego izvrsno.


S obzirom na to da zrakoplovi Delta Air Linesa imaju nešto veći kapacitet u odnosu na zrakoplove United Airlinesa, do početka listopada ovaj će prijevoznik ponuditi 24.406 sjedala između New Yorka i Dubrovnika.

Baš kao i jučer, po slijetanju u Dubrovnik zrakoplov Delta Air Linesa dočekan je vodenim pozdravom, a s obzirom na to da je zrakoplov United Airlinesa još u Dubrovniku, u istom trenutku dva američka avioprijevoznika susrela su se na stajanci dubrovačke zračne luke što je prizor koji ćemo ovog ljeta u Dubrovniku često gledati.

Dva američka prijevoznika danas u Dubrovniku

Dodajmo još kako zrakoplov United Airlinesa danas obavlja prvi povratni let iz Dubrovnika za New York (EWR). Iako su prvi povratni letovi uglavnom prazni ili slabo popunjeni što je normalno s obzirom da su putnici tek dobili opciju direktnog leta prema Dubrovniku, United na prvom letu prema New Yorku ima popunjenost putničke kabine veću od 50% što je i više nego dobar rezultat.


Na letovima do kraja srpnja iz New Yorka za Dubrovnik oba avioprijevoznika već sada imaju visok booking, s obzirom na to da karte nisu jeftine, očito je da je odrađena dobra promocija na američkom tržištu te da je interes za odmor na jugu Hrvatske velik pa se u budućnosti možemo nadati povećanju broja i linija i tjednih operacija iz SAD-a prema hrvatskim zračnim lukama.


Dobrodošla Delta! Čestitke Zračnoj luci Dubrovnik!

bottom of page