top of page

(VIDEO) Inauguralni let Croatia Airlinesa između Osijeka i Munchena

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik, Croatia Airlines, od danas prometuje na redovnoj liniji između Osijeka i Munchena.

U Zračnoj luci Osijek danas je svečano dočekan zrakoplov Croatia Airlinesa na prvom letu iz Munchena za Osijek. Zrakoplov DashQ400 kapaciteta 76 sjedala na liniji br OU4431 sletio je u Osijek u 11 sati i 58 minuta, nakon svega 70 minuta od polijetanja iz Munchena.


U zračnoj su se luci skupili brojni uzvanici koje je dočekao direktor Kos, poput predsjednika Uprave Croatia Airlinesa, gospodina Bajića, generalnog direktora HKZP-a, gospodina Bagarića, gradonačelnika Osijeka i župana Osječko - baranjske županije.


Uzvanici su obišli i novi kontrolni toranj koji je nedavno obnovljen i koji je zadnjih par mjeseci u funkciji, a uzvanici su pratili slijetanje zrakoplova s kontrolnog tornja.

Iz Osijeka je za Munchen na prvom letu otputovao 21 putnik. S obzirom na to da su na snazi stroge mjere za ulazak hrvatskih građana u Njemačku, ne čudi da je broj putnika razmjerno niska. Kako doznajemo od uprave osječkog aerodroma, značajno veći interes na ovoj se liniji bilježi u vrijeme oko Božića i Nove godine, što je bilo i očekivano.


Osijek je nakon više od godinu dana ponovno povezan s jednim važnim i velikim europskim gradom, ali i čvorištem iz kojeg je moguće nastaviti putovanje prema nizu europskih i svjetskih destinacija.

"Ovo je velik dan za našu zračnu luku, grad Osijek i cijelu Slavoniju i Baranju. Na početku projekta punog oživljavanja Zračne luke Osijek krenuli smo s najlogičnijom suradnjom, s nacionalnim operaterom Croatia Airlinesom, a prva linija koju smo zajedno odabrali, ova do Münchena je s obzirom na dijasporu i turistički potencijal jednako tako logična. Dobro je da smo krenuli s prirodnim, pouzdanim, partnerima jer puniti i održavati liniju u vrijeme epidemije nije i neće biti lagano. Želimo da ona postane tradicionalna veza ovog dijela Hrvatske i regije s južnom Njemačkom, ali i s cijelom Europom", izjavio je Ivan Kos, direktor ZL Osijek.


Iz Munchena je u Osijek doputovao i direktor hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika: "Na ovom letu imali smo i tri majke s bebama što je svakako obilježilo let i označilo lijep početak cijele priče. Nadam se da će, kako i planiramo, ova plinija postati cjelogodišnja te na taj način spojiti Osijek s ostatkom Europe i svijeta" – rekao je direktor Croatia Airlinesa Jasmin Bajić.

bottom of page