Iberia uskoro ponovno povezuje Madrid sa Zagrebom i Splitom!

Španjolska nacionalna aviokompanija, Iberia, od početka lipnja obnavlja promet prema dvije hrvatske zračne luke - Zagrebu i Splitu.

Iberia od početka lipnja ponovno prometuje prema Zagrebu i Splitu! Španjolski nacionalni avioprijevoznik od ožujka prometuje na redovnoj liniji između Madrida i Dubrovnika, a od lipnja ponovno uvodi linije prema Splitu i Zagrebu.

Povratak u Zagreb

Navedene linije u ljeto 2020. godine nisu bile u prometu, kompanija je tek reducirano prometovala prema dubrovačkoj zračnoj luci, no u ljeto 2021. godine Iberia će prometovati prema glavnom gradu Hrvatske, Splitu te kasnije i prema Zadru, čime će biti obnovljen promet na svim linijama koje je kompanija imala i u ljetnoj sezoni 2019. godine, prije izbijanja globalne pandemije.

Linija Madrid - Zagreb - Madrid najavljena je od petka, 04. lipnja. U početku će zrakoplovi Iberia na ovoj liniji prometovati tri puta tjedno, petkom, subotom i nedjeljom. Tri tjedna leta najavljena su kroz cijeli mjesec lipanj, a na liniji će prometovati zrakoplovi tipa A320.


Iberia će između Zagreba i Madrida u lipnju ponuditi ukupno 4.104 sjedala.

Madrid - Split - Madrid od 01. lipnja

Uz Zagreb, Iberia će se već od 01. lipnja vratiti i u splitsku zračnu luku. U prvoj polovici mjeseca najavljena su dva leta tjedno, utorkom i subotom, a od sredine lipnja dodaju se letovi subotom i nedjeljom.


Već krajem lipnja Iberia će između Madrida i Splita prometovati pet puta tjedno, svakog utorka, četvrtka, petka, subote i nedjelje.


Trenutno je najavljeno 16 rotacija na ovoj liniji u lipnju, u prodaji je dostupno 5.472 sjedala između dva spomenuta grada.

Više letova prema Dubrovniku

Kako smo ranije spomenuli, Dubrovnik je jedina hrvatska zračna luka prema kojoj je Iberia prometovala u ljeto 2020. godine, te je ujedno prvo odredište kompanije u Hrvatskoj u ovoj ljetnoj sezoni.


Do sada su na ovoj liniji bila dostupna dva leta tjedno, a od početka lipnja najavljena su čak četiri (od petka do ponedjeljka).


Od petka, 18. lipnja, Iberia planira svakodnevno prometovati između Dubrovnika i Madrida, također sa zrakoplovima tipa A320, pa će španjolska kompanija ponuditi najveći broj sjedala prema Dubrovniku. U prodaji je trenutno čak 7.182 sjedala.

Zadar od srpnja!

Redovni letovi na liniji između Madrida i Zadra trenutno su odgođeni za početak srpnja (od 03.07.), na ovoj su liniji najavljena dva leta tjedno, utorkom i subotom, no s obzirom na to da je datum početka operacija još poprilično daleko, ne treba žuriti s bookingom jer postoji mogućnost da će kompanija dalje otkazivati letove na ovoj liniji.

Iberia će tako u lipnju imati tri linije prema Hrvatskoj s ukupno 15 tjednih operacija. Između Madrida, Zagreba, Splita i Dubrovnika u ponudi je čak 16.755 sjedala.