top of page

Iberia svakodnevno iz Madrida prema tri hrvatske zračne luke!

Španjolska Iberia, članica OneWorld grupacije, povećala je broj tjednih operacija prema hrvatskim zračnim lukama.

Iberia svakodnevno prometuje na tri međunarodne linije iz svog glavnog čvorišta - Madrida, prema Splitu, Dubrovniku i Zagrebu.


S početkom kolovoza kompanija je povećala broj tjednih letova prema Zagrebu te sada na liniji iz Madrida prometuje svakodnevno.


Osim Zagreba, Iberia također prometuje svakodnevno prema Zračnoj luci Split, dok su prema Dubrovniku dostupna čak dva leta dnevno. Ovisno o danu, letovi se odvijaju u jutarnjem i popodnevnom terminu.


Do kraja kolovoza Iberia će obaviti čak 84 povratna leta između Madrida i spomenutih hrvatskih zračnih luka, uglavnom sa zrakoplovima tipa A320, čime će na tri linije biti dostupno više od 30 tisuća sjedala.


Još uvijek se radi o bitno manjem broju tjednih operacija Iberije prema Hrvatskoj u odnosu na ljeto 2019. godine. Tada je ova španjolska kompanija prometovala između Dubrovnika i Madrida i tri puta dnevno, dok je prema Zagrebu Iberia prometovala dva puta dnevno.


U 2019. godini u Hrvatskoj je zabilježeno 308.704 dolazaka španjolskih gostiju, a ovu kompaniju koriste i brojni drugi putnici koji svoje putovanje nastavljaju prema brojnim odredištima u španjolskoj, Južnoj Americi i SAD-u.

S obzirom na to da su zrakoplovi Iberije iz Madrida prema Hrvatskoj vrlo dobro popunjeni, cijene povratnih karata u kolovozu nisu povoljne. Ipak, možemo istaknuti cijene od 900 kuna za povratni let iz Zagreba za Madrid, približan iznos moguće je pronaći i na letovima iz Splita, dok su cijene iz Dubrovnika značajno više.


Iberia će s početkom rujna smanjiti broj tjednih letova na linijama prema Hrvatskoj, što je s prestankom same špice ljetne sezone i očekivano, no iz kompanija su potvrdili kako još uvijek rade na redu letenja za rujan pa ćemo o njemu dodatno pisati u trenutku kada nam ga ova španjolska aviokompanija i potvrdi. Iako je kompanija odgađala početak prometovanja na svojoj sezonskoj liniji prema Zadru, odlučeno je kako ista u ovoj ljetnoj sezoni ipak neće prometovati.


Dodajmo još samo podatak da je španjolska nacionalna aviokompanija jedina koja povezuje spomenute hrvatske zračne luke s glavnim gradom Španjolske.


bottom of page