top of page

Iberia smanjuje broj letova prema Zagrebu, svakodnevno za Dubrovnik

Španjolska nacionalna aviokompanija, Iberia, u rujnu će smanjiti broj tjednih operacija na redovnoj sezonskoj liniji između Madrida i Zagreba. Naime, letovi su u kolovozu prometovali svakodnevno, dok će od 10. rujna na ovoj liniji prometovati svega dva puta tjedno.

Iberia Airlines, španjolska nacionalna aviokompanija, članica OneWorld alijanse, u rujnu smanjuje broj tjednih letova na redovnoj liniji između Madrida i Zagreba. Podsjećamo, prije izbijanja globalne pandemije ova je linija bila u prometu kroz cijelu godinu.


Iberia je u kolovozu prometovala svakodnevno na ovoj liniji, a uz nju je, prema Španjolskoj, iz Zagreba moguće putovati prema Barceloni (Croatia Airlines i Vueling) te Malagi (Ryanair).

Od 01. do 10. rujna ove godine Iberia će između Zagreba i Madrida prometovati tri puta tjedno, četvrtkom, subotom i nedjeljom, a zatim će, do kraja mjeseca, na liniji prometovati dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom.


Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A320 koji u floti španjolskog avioprijevoznika imaju kapacitet između 180 i 186 sjedala, a za 01. rujan najavljen je zrakoplov tipa A321. Ukupno je na spomenutoj liniji u rujnu dostupno 2.020 sjedala.


Iberia, Líneas Aéreas de España, S.A. Operadora, Sociedad Unipersonal, najveći je španjolski zračni prijevoznik. Tvrtka je osnovana 1927., a sjedište joj je u Madridu. Sa svojom flotom od preko 90 zrakoplova lete na više od 70 domaćih i međunarodnih destinacija. Središnja zračna luka im je Barajas u Madridu, a kao drugo važno središte koriste zračnu luku El Prat u Barceloni.


Iberia u rujnu leti i za Split i Dubrovnik


Iberia redovno prometuje i prema Zračnoj luci Split. U rujnu su na liniji između Madrida i Splita najavljena tri leta tjedno, svake srijede, petka i nedjelje, sve do kraja mjeseca.


Što se tiče Zračne luke Dubrovnik, Iberia već tradicionalno ima najveći broj letova prema ovoj hrvatskoj zračnoj luci, a operacije kreću već na samom početku ljetne sezone, krajem ožujka. Madrid i Dubrovnik u rujnu će biti povezani svakodnevnim letovima Iberije, pa je samo na ovoj liniji dostupno više od 11 tisuća sjedala u jednom mjesecu.

Španjolski će avioprijevoznik iz Madrida prometovati do 13 puta tjedno prema tri spomenute hrvatske zračne luke u rujnu. Prema svemu sudeći, letova u zimskom redu letenja prema glavnom gradu Hrvatske neće biti ni ove godine.

bottom of page