top of page

Povratak Iberije u Dubrovnik i Zagreb

Nacionalni prijevoznik Španjolske, Iberia Airlines, krajem ovog mjeseca obnavlja promet na redovnim linijama prema hrvatskim zračnim lukama.

Španjolska Iberia krajem ovog mjeseca ponovno uvodi redovne linije prema hrvatskim zračnim lukama. Najavljene su linije prema Dubrovniku i Zagrebu, dok će Madrid i Split ponovno biti povezani tek od lipnja.


Iberia će između Zagreba i Madrida ponovno prometovati od 27. ožujka, dva puta tjedno, subotom i nedjeljom. Od 01. svibnja uvodi se i let četvrtkom, a tek od 01. kolovoza najavljeni su svakodnevni letovi na ovoj liniji.


U usporedbi s prošlom godinom, radi se o znatno ranijem obnavljanju prometa na ovoj liniji. Podsjećamo, u ljetnom redu letenja 2021. godine Iberia je prvi let između Zagreba i Madrida obavila tek 04. lipnja.


Dva leta tjedno najavljena su i na liniji između Dubrovnika i Madrida, prvi let je također najavljen za 27. ožujak. U travnju je najavljeno i nešto više letova, osobito oko Uskrsa, uglavnom tri do četiri leta tjedno, a od 29. travnja kompanija će između dva grada prometovati ponedjeljkom, petkom, subotom i nedjeljom.


Dubrovnik je već tradicionalno najznačajnije odredište Iberije u Hrvatskoj pa će svakodnevni letovi iz Madrida biti dostupni od 01. lipnja. Dva leta dnevno trebala bi biti u prometu od 01. kolovoza.

Linija između Madrida i Splita najavljena je od 01. lipnja, tri puta tjedno, srijedom, petkom i nedjeljom. Od 02. srpnja dodaje se i let subotom, a od 01. kolovoza najavljeni su svakodnevni letovi.


Linija prema Zadru povučena je iz prodaje i za ovu ljetnu sezonu, a na linijama prema Hrvatskoj najavljeni su zrakoplovi iz A320 obitelji. U špici ljetne sezone Iberia najavljuje do 28 tjednih letova, nudeći više od 10 tisuća sjedala između Madrida, Dubrovnika, Splita i Zagreba.

bottom of page