top of page

Iberia planira povratak u Dubrovnik i Zagreb već u ožujku!

Španjolska nacionalna aviokompanija Iberia potvrdila nam je kako planira svoj povratak u Dubrovnik i Zagreb već u ožujku ove godine.

Iberia je u ljetnoj sezoni 2020. prometovala tek na jednoj liniji prema Hrvatskoj, povezujući Madrid s Dubrovnikom. Sve ostale linije prema hrvatskim zračnim lukama prošlog ljeta zbog niske potražnje nisu prometovale.


Kako nam je potvrđeno iz ove poznate aviokompanije, Iberia se planira vratiti u Zagreb i Dubrovnik već krajem ožujka, a sama realizacija letova ovisit će o restriktivnim mjerama i epidemiološkoj situaciji.


Linija Madrid - Zagreb - Madrid ima najavljen prvi let ove godine za 27. ožujak. Kompanija planira prometovati na ovoj liniji 3 puta tjedno do kraja travnja, uglavnom petkom, subotom i nedjeljom. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A320 i A321.


U razdoblju od kraja ožujka do početka svibnja kompanija planira ponuditi preko 5.700 sjedala između Zagreba i Madrida. Povećanje broja tjednih letova očekuje se od sredine svibnja, dok bi u Iberia u špici ljetne sezone trebala prometovati na ovoj liniji minimalno jednom dnevno.

Iberia, Líneas Aéreas de España, S.A. Operadora, Sociedad Unipersonal, najveći je španjolski zračni prijevoznik. Tvrtka je osnovana 1927., a sjedište joj je u Madridu. Sa svojom flotom od preko 70 zrakoplova lete na više od 70 domaćih i međunarodnih destinacija. Središnja zračna luka im je Barajas u Madridu, a kao drugu bazu koriste zračnu luku El Prat u Barceloni.

Linija Madrid - Dubrovnik - Madrid s prometovanjem bi trebala krenuti nešto ranije, 25. ožujka. I na ovoj liniji kompanija u početku planira tri tjedna leta, no već sada postoje određeni datumi s ad-hoc letovima i na druge dane u tjednu.

U razdoblju od kraja ožujka do početka svibnja kompanija planira gotovo 20 povratnih letova na ovoj liniji, a dostupno je i nešto više sjedala u prodaji u odnosu na zagrebačku liniju, preko 6.500!

Iberia ima razvijenu mrežu destinacija, uz jedno presjedanje moguće je putovati iz i prema Bostonu, Los Angelesu, Mexico Cityju, Chicagu, New Yorku, Bogoti, Buenos Airesu, Sao Paolu, Limi i brojnim drugim destinacijama u Sjevernoj i Južnoj Americi.

Podsjećamo, Iberia u ljetnom redu letenja prošle godine nije prometovala prema Zagrebu, Splitu i Zadru, a sudeći prema trenutnom rasporedu, ove će godine prometovati prema Dubrovniku i Zagrebu. Naravno, promjene su još uvijek moguće, kompanija nam je potvrdila da planira prometovati na linijama prema Hrvatskoj prema navedenom redu letenja, no to će, još jednom napominjemo, ovisiti o restriktivnim mjerama i epidemiološkoj situaciji koja direktno utječe na potražnju na letovima, linije prema i iz Madrida u tom smislu nisu izuzetak.

bottom of page